Back to Question Center
0

Zlonamjerni softver i načine kako ga izbjeći - Semalt će vam pokazati nekoliko trikova

1 answers:

Julia Vashneva, Voditelj menadžera višeg menadžera, Semalt , otvara vam oči nekim trikovima potrebnim za izvođenje dok se napadaju zlonamjerni softver.

Gotovo svi mi se u nekom dijelu našeg života bavili računalnim virusima i zlonamjernim softverom. Jesam li u pravu? Nije zabavno imati viruse; umjesto toga, trebali biste se brinuti o vašoj online sigurnosti i sigurnosti je u opasnosti. Kada vaše računalo počinje usporavati, to je vrijeme kada trebate izbjegavati zlonamjerni softver i poduzeti teške mjere.

Koristite slojevitu zaštitu na svim mjestima

Prva stvar koju trebate učiniti je korištenje slojevite zaštite na svakoj točki. Na taj će način sustav biti siguran od napada na mreži, mrežnih ranjivosti, virusa virusa i preuzimanja pogona. Za maksimalnu zaštitu trebali biste aktivirati softver za zaštitu od mrežnih prijetnji i skenirati uređaj jednom ili dva puta tjedno. Vi svibanj također pokušati Intrusion Prevention Systems, Firewall, Insight, SONAR, i Antivirus za vaše online sigurnost. Symantec Security Response kaže da trebamo održavati naš softver i operativne sustave ažuriranim.

Smanjite površinu napada

Važno je smanjiti površinu napada u velikoj mjeri. Morate deinstalirati aplikacije koje ne koristite. Dopustite mi da vam kažem da visokorizične ili osjetljive krajnje točke mogu uzrokovati maksimalnu štetu vašem sustavu. Zato biste trebali skenirati uređaj jednom dnevno i držati se dalje od instaliranja nepoznatog i neželjenog softvera.

Poboljšajte zadane postavke Symantec Endpoint Protection

Poboljšanje vaših Symantec postavki zaštite krajnjih točaka je važno..Čak i nekoliko postavki mogu donijeti revolucije u vašoj mrežnoj zaštiti. Trebali biste zadržati postavke prema vašim zahtjevima i osigurati vašu privatnost tako da hakeri ne zavaravaju vas.

Ažurirani dodatni čitači preglednika

Većina napadača procjenjuje preglednike i zatim pokušava zaraziti vaše sustave. Zato je važno ažurirati postavke preglednika i dodatke. Nikad ne biste trebali koristiti Internet Explorer, Acrobat, Flash i Abode Photoshop bez skeniranja računala ili mobilnog uređaja. Mnogi virusi i zlonamjerni programi unose vaš sustav putem Internet Explorera. Zato je bolje da se držite podalje od ovog preglednika i isprobajte Google Chrome ili neki drugi preglednik po vašem izboru.

Blokiraj korištenje P2P

Jedan od najlakših i najbržih načina hakerima za distribuciju zlonamjernog softvera je peer-to-peer (P2P) mreža. Uvijek biste trebali blokirati P2P upotrebu. Zbog toga možete stvoriti i provoditi pravila koja nisu P2P, kao što je upotreba vašeg računala trebala biti ograničena tako da ne mogu pristupiti vanjski autentični uređaji. Na taj način možete u velikoj mjeri osigurati da vaše računalo bude spremljeno od zlonamjernih programa i virusa.

Isključite AutoRun

Možete zaustaviti dolazak virusa i zlonamjernog softvera okretanjem AutoRun-a. Pri preuzimanju neželjenih stavki uvijek je morate isključiti kako se na računalu ne bi instalirali nepotrebne stavke.

Osigurajte primjenu svih zakrpa OS

Posljednje, ali ne i najmanje važno, trebali biste provjeriti jesu li svi patchovi ispravno primijenjeni. Tvrtke poput Apple, Microsoft i Google oslobađaju servisne pakete, sigurnosne zakrpe i hitne popravke za svoje globalne klijente svaki mjesec. Njihovi proizvodi pomažu nam ispraviti nedostatke u našim operativnim sustavima. Možete dobiti bilo koji od tih proizvoda i instalirati ih na svoje računalo za maksimalnu sigurnost i online zaštitu. Bilo da koristite Mac OS X, Windows ili neki drugi operativni sustav, uvijek trebate ažurirati svoje preglednike i programe jednom ili dva puta mjesečno Source .

November 28, 2017