Back to Question Center
0

Vodič iz čišćenja Chrome oglasa, pop-upova i zlonamjernih programa

1 answers:

Najčešće se žale da ih Google Chrome redovito preusmjerava na neželjene web stranice i skočne oglase. Te se stvari pojavljuju prilikom pregledavanja interneta ili pokušaja pristupa našim profilima društvenih medija. Ako svakodnevno vidite takve stvari, postoje šanse da je vaš računalni sustav zaražen neželjenim programima ili zlonamjernim softverom.

Frank Abagnale, menadžer uspjeha korisnika Semalt , objašnjava kako osloboditi Chrome od dosadnih oglasa, skočnih prozora i zlonamjernog softvera.

Problemi s preglednikom Google Chrome

Ako pregledavate internet, ako vidite bilo koji od ovih problema s Google Chromeom, možda ste na računalni sustav instalirali zaraženi program ili zlonamjerni softver:

  • Skočni oglasi ponovno se pojavljuju.
  • Vaši rezultati tražilice ili početna stranica Chromea mijenjaju svoje postavke ili su automatski postavljena na drugu web stranicu.
  • Ako vidite nepoznate alatne trake, Chrome proširenja ili čudne stvari u jednom satu.
  • Preusmjereni ste na poznate web stranice i čudne veze aplikacija za preuzimanje.

Kako očistiti Chrome neželjenih oglasa, skočnih prozora i zlonamjernog softvera

Prije svega, važno je da ne preuzimate nepoznate programe ili stvari s interneta..Također biste trebali izbjegavati posjetiti web stranice za odrasle jer uglavnom sadrže tragove virusa i zlonamjernih programa.

Čišćenje Chromea neželjenih oglasa, skočnih prozora i zlonamjernog softvera imajući na umu sljedeće:

1: ukloniti neželjene programe iz Chromea (samo za Windows)

Ako koristite Windows ili sličan operacijski sustav, trebali biste upotrebljavati Chromeovo alat za čišćenje koji pretražuje vaše računalo za zlonamjerni softver i sumnjive programe, nudeći najbolje načine uklanjanja svih njih. Ako koristite Linux ili Mac računalo, trebali biste se prebaciti na sljedeći korak. Idite na opciju Chrome Cleanup Tool (Čišćenje alata za Chrome) na Windows računalu i preuzmite softver što je prije moguće. Kliknite Prihvati i preuzmi i dajte mu neko vrijeme da se preuzmu. Nakon dovršetka preuzimanja, sustav Windows će od vas zatražiti da pokrenete datoteku ili ne; morate kliknuti opciju Run (Pokreni), tako da Chromeov alat za čišćenje može precizno skenirati vaš uređaj. Također biste trebali kliknuti opciju Ukloni kako biste se riješili sumnjivih programa i virusa.

2: Uklanjanje neželjenih programa (sva računala)

Ako ste kupili ili preuzeli program za zaštitu od zlonamjernih programa ili protuvirusnog softvera, odmah ga instalirajte i pokrenite kako biste dobili osloboditi od štetnih i sumnjivih datoteka. Možete pokušati i Malwarebytes; ovaj anti-malware softver je daleko bolji od ostalih sličnih programa jer uklanja nepotrebne datoteke i podatke s vašeg računala u roku od nekoliko minuta. Ako ste instalirali ovaj softver, postoje šanse da alat za čišćenje Chromea neće ispravno funkcionirati.

3: poništavanje postavki preglednika (sva računala)

Možete vratiti postavke preglednika da biste se riješili zlonamjernog softvera i virusa. Zbog toga biste trebali otvoriti Chrome na računalnim uređajima i kliknite opciju Postavke. Tada biste trebali kliknuti na opcije Napredno i Ponovno postavljanje da biste vratili postavke preglednika, a to funkcionira za sva računala ili mobilne uređaje. Ako se suočavate s bilo kojim problemom, preporučujemo da prijavite problem davatelju softvera ili provjerite forum za pomoć za Chrome Source .

November 28, 2017