Back to Question Center
0

Trikovi za zaustavljanje zlonamjernog softvera Pop-Ups i Spam - Semalt Expert

1 answers:

Skočni prozori i neželjena pošta obični su susreti u današnjoj upotrebi interneta. Popup može doći iz legitimnih tvrtki koje imaju određen uzrok i razlog. Međutim, neki skočni prozori možda dolaze od zlonamjernog softvera ili nekih drugih vrsta trojanaca, koji bi mogli biti prisutni u sustavu. Koji god bio izvor, s oprezom biste trebali upravljati skočnim prozorima. Neki od njih mogu sadržavati viruse, koji mogu završiti obavljanje brojnih zlih aktivnosti žrtvi.

S druge strane, Nik Chaykovskiy, voditelj menadžera višeg menadžera Semalt navodi da je spam čest problem s kojim se suočava većina korisnika e-pošte. Spam poruke potječu od osoba s lošim namjerama žrtve. U većini slučajeva, spam sadrži trojance prisutne u svojim e-porukama, kao i druge štetne veze. U drugim slučajevima, ljudi šalju poruke koje sadrže neželjenu poštu kako bi oteli računalo žrtve i manipulirali svojim podacima.

Kako funkcioniraju pop-up i zlonamjerni softver

Zlonamjerni softver može biti prisutan na popupu čak i e-mail spam. U drugim slučajevima, neki zlonamjerni programi već prisutni na računalu mogu uzrokovati druge skočne prozore. Zlonamjerni softver također može biti kod koji može biti prisutan u tijelu poruke e-pošte. Nadalje, spam e-pošte također mogu stvoriti zlonamjerni softver na način na koji izvršavaju svoje sustave. Na primjer, korisnici programa Microsoft Outlook mogu imati napad hakiranja kada pregledaju slike koje se nalaze u njihovom kodu.

Klikanje na skočni prozor može značiti instaliranje spyware softvera. Popups mogu doći na razne načine, primjerice, mogu bljeskati poput obavijesti na tostima na zaslonima, mogu se odmah pojaviti pokazivač miša preko izbornika ili čak masovni pop-up oglase napadaju.Oni mogu pokrenuti više oglasa koji se prikazuju.Bez obzira na vrstu zlonamjernog softvera, neophodno je da ga ne kliknuti.Klikanje trojanskih može pokrenuti različite skripte, koje mogu izvršiti mnoge hakiranje.

Načini sprječavanja zlonamjernog softvera

Važno je osigurati sigurnost prilikom rješavanja poruka e-pošte. Na primjer, važno je ne otvoriti privitke ili tekstne poruke iz izvora koji nisu jasni. Nadalje, neki pošiljatelji su poznati prevaranti poznati većini pružatelja usluga e-pošte. Nemojte prihvatiti brze vremenske ponude i dobiti bogate brze sheme. Ovo su neki od jeftinijih načina na koje te cyber-kriminalci koriste kako bi uhvatili ljude. Naposljetku, nemojte klikati veze prisutne u e-pošti s neželjenim sadržajem, kao što je gumb za otkazivanje pretplate. Ta pogreška samo potvrđuje valjanost vaše e-poruke hakerima, otvarajući vrata za daljnje napade.

Sprječavanje pop-upova i njihovih oštećenja

Većina skočnih prozora dolazi zbog utjecaja nekog spyware softvera. Kao rezultat toga, bitno je ukloniti neke od spywarea koji mogu izazvati skočne prozore. Na primjer, izbjegavajte klik na bilo koji skočni prozor. Nemojte čak ni pokušati zatvoriti skočni prozor klikom na gumb za zatvaranje. Umjesto toga, poništite je iz trake sustava.

Ažuriranje operativnog sustava, kao i anti-spyware softver, može značiti puno uspjeha. Na primjer, anti-spyware softver može spriječiti neke od virusa prisutnih u sustavu. Također je važno povećati sigurnosne postavke preglednika. Odstupanje od web stranica čija sigurnost nije jasna može spasiti od napada zlonamjernih programa Source .

November 28, 2017