Back to Question Center
0

Semalt: Uvid u računalnu i internet prijevaru

1 answers:

Računala pružaju put za cyber zlostavljače da napadaju većinu web stranica. Većina naših web stranica za e-trgovinu i mrežne strategije uključuju stvari kao što su razvoj web stranica i Search Engine Optimization (SEO). Ideja hakera koji pogađaju i kradu vrijedne informacije ne klikaju naš um. Slijedom toga, većina web stranica e-trgovine, kao i neki blogovi, podliježe hakera. Internet prijevare slučajevima kao što su krađa identiteta, kreditne kartice prevare, kao i pranje novca dogodi pod olakšavanje spam i hacking tehnike.

Računalna prijevara ima zakone u kiparskom tijelu koje reguliraju korištenje računala i interneta kao resursa. Slučajevi internetske prijevare imaju zakone koji ih uređuju, a krivci se mogu suočiti s kaznom za svako nezakonito djelovanje na webu. Zakon o prijevari i zloupotrebi računala (engl. Computer Fraud and Abuse Act - CFAA) gleda prijevaru interneta kao bilo kakvu brutalnu autorizaciju računalnog sustava ili prekoračenja ovlasti koju korisnik ili web-based sustav primjenjuje. Ove se situacije odnose na računalo kao bilo koje računalo, koje utječe na međudržavne ili strane zapovijedi.

Lisa Mitchell, menadžer uspjeha korisnika Semalt , predstavlja neke od računalnih prijevara u akciji:

  • Poznati nigerijski prevare. Možda ste naišli na ove uobičajene e-poruke koje dolaze iz prljave bogate "nigerijske princeze". Većina tih masovnih scammers-a obično tvrde da imaju puno novca negdje, ali trebaju malu količinu kako bi im pristupili. Po obećanju velikodušnog udjela, vas privlače u davanje novca, a to je obično kraj priče. Tužiteljstvo tih internet prijevara pod 18 godina U..S.C. § 1028 Prijevara i povezana djelatnost povezana s dokumentima identifikacije, značajkama autentičnosti i informacijama.
  • Brut pristup informacijama s računala osobe bez njihovog pristanka. U većini slučajeva krađe identiteta započinje na taj način iz domaćeg postava. Hakeri mogu koristiti ovu metodu za prikupljanje brojnih osobnih iskaznica, SSN-ova kao i drugih relevantnih dokumenata kao što su vozačka dozvola.
  • Spamanje klijenata putem e-pošte. E-poruke koje sadrže spam sadrže motive kao što je krađa identiteta, kao i korištenje virusa kako bi došli do žrtvinog računala. Na primjer, može se nalaziti trojanac u privitku e-pošte, koji može izvršiti neke od masovnih špijunskih zadataka.
  • Slanje zlonamjernog softvera ili neželjenih programa koji mogu izvesti neke pogubljenja na ciljnom računalu. U većini slučajeva, postoje različiti načini putem kojih ti virusi napadaju računalo žrtve. Namjera iza većine hackova je nejasna. Zakon o prijevari i zloupotrebi računala (CFAA) smatra da su ta djela internet prijevara i može reći nekoga prema 17 U.S.C. § 506 Povreda autorskih prava - kaznena djela.

Zaključak

Svaka e-trgovina ili mrežna transakcija može biti predmet prijevare s interneta. Vlasnici web stranica za e-trgovinu gube mnogo novca prevara koji hakiraju mnoge web stranice i oduzimaju vrijedne informacije. Uz stalne slučajeve krađe identiteta, sada je više slučajeva internet prijevare nego ikad. Alati koje hakeri koriste za hakiranje većine web stranica i dalje postaju sve bolji u dobi interneta. Neki slučajevi prijevare s interneta i mogući načini njihova otklanjanja su u ovom vodiču. Možete naučiti različite načine kako Zakon o prijevari i zloupotrebi računala (CFAA) bavi cyber kriminalcima kao što su hakeri i kako riješiti neke od tih slučajeva Source .

November 28, 2017