Back to Question Center
0

Semalt: Što trebate znati o prijevari internetom i prijevarama

1 answers:

Internet prijevara je nezakonita upotreba internetskog softvera ili usluga da bi se iskoristilanečije imovine. Svake godine ukradene su milijune do milijarde dolara putem internetskih stranica, e-poruka i drugih sličnih stvari. Nekolikohakeri visokih profila koriste imena obnovljenih prodavača kako bi uhvatili žrtve i uzeli novac na internetu. S vremenom,Internet prijevara postala je glavna briga za civile i agencije za provedbu zakona.

Ross Barber, The Semalt Menadžer za uspjeh korisnika, prenosi ključne informacije o ovoj vrsti kriminalne aktivnosti.

Kako se zaštititi

Možete se zaštititi na webu ako znate sve o tipovimainternet prijevara. Ukradene kreditne kartice, nepoznate e-poruke, lutrije, nepouzdane web stranice i lažne aukcije najčešći su tipovionline prijevare. Ne postoji nijedna pravila za sigurnost na internetu; međutim, možete se zaštititi tako da se podaci o kreditnoj kartici spremaju.Također je važno da izbjegavate klikanje nepoznatih privitaka i ne dijelite svoje korisničko ime ili zaporku s trećom stranom.

Što učiniti ako postanete žrtva

Brojevi online prijevara su u porastu ovih dana, pa je važno za vasimajte na umu nekoliko stvari:

  • 1. Odgovorite samo na e-poruke koje potječu od autentičnih ID-ova. Ako je vaša mapa neželjene pošteprimate znatan broj poruka e-pošte, morate ih izbrisati što je ranije moguće.
  • 2. Ne zaboravite da nikakav pravni posao ne zahtijeva naknade, uključujući naknade za obradu viza,certifikacijske naknade i administrativne troškove..Ako vam netko nudi posao i želi da pošaljete pristojbu, postoje šanse da je on ili onapokušavate uhvatiti vas.
  • 3. Ne bi smjela biti zarobljena od strane nekoga tko kaže da ste osvojili lutriju. Nematakva stvar na mreži, tako da hakeri namjeravaju privući i kradu novac.

Kako vratiti novac

Cyber ​​zakoni nude pravne resurse i načine za oporavak novca. Ako ste bili ažrtva takvih prijevara, možete se obratiti internetskom centru za zlouporabu kriminala. Dajte pritužbu ovoj tvrtki, a oni će pratiti IPadresu s kojeg je ukraden vaš novac.

Također možete poslati obrasce za rješavanje sporova s ​​klijentom u banci tako da daljetransakcije se zaustavljaju. Zbog toga se morate obratiti poslovnoj djelatnosti u blizini i dostaviti im sve detalje. Sud može daljeprovesti upite u svoje pritužbe, a predmet će se čuti i odlučiti u devet do jedanaest mjeseci.

Vrste prijevare s interneta

Ovdje su neke od glavnih vrsta internet prevare da zakoni i regulatornevlasti i organizacije potrošača pogledajte:

  • Aukcije i maloprodajne sheme Online

Nevjerojatne sheme često se pojavljuju na aukcijskim web stranicama kako bi privukle sve više i više ljudi.Hakeri pokušavaju ukrasti novac kroz ove sheme nudeći vam lijep iznos ili putovanja u druge zemlje.

  • Poslovna prilika

Ako vas netko kontaktira putem e-pošte i nudi poslovnu priliku, postoje šanseda vas pokušava zarobiti. Poslovne prilike nikada se ne nude putem osobnih e-adresa.

  • Krađa identiteta i prijevara

Neke sheme internet prijevare uključuju krađu identiteta - pogrešno pribavljanje i korištenjevaše osobne podatke na način koji uključuje prijevare ili prijevare Source .

November 28, 2017