Back to Question Center
0

Semalt o popunjavanju ključnih riječi i skrivenom tekstu

1 answers:

Igor Gamanenko Upravitelj uspjeha korisnika Semalt navodi da je ključna riječ za nadjev i skriveni tekst dva glavna problema koji mogu utjecati na vaš rang i Google upozorava webmastere da izbjegavaju takve stvari. Kada je riječ o skrivenom tekstu i popunjavanju ključnih riječi, većina pojedinaca misli na tekst od pedeset redaka na bijeloj pozadini u podnožju web stranice. To znači postavljanje teksta na web stranice samo za tražilicu , a ne za korisnike.

Bilo je uobičajena praksa prije mnogo godina, iako se trend promijenio, a od tada su se pojavile mnoge nove stvari. Sada nam je sve rečeno o tome kako sakriti tekst na stranicama, kako ga staviti ispod ostalih elemenata i kako je objaviti bez da Google dozna ništa.

Priprema ključnih riječi je sve o stavljanju ključnih riječi i fraza slučajno u komad sadržaja. Najčešće, to nema smisla i ima za cilj poboljšati rangiranje web mjesta u rezultatima tražilice. Ako smatrate da će vam popunjavanje ključnih riječi pomoći na bilo koji način, velika je pogreška.

Google uvaženi inženjer Matt Cutts navodi da je upotreba stvari poput JavaScripta na web stranici dobra, no popunjavanje ključnih riječi ne može se tolerirati po svaku cijenu. Matt je podigao bodove koje vam tjeranje ne može voditi nigdje. Oni koji objavljuju duplicirane ili niske kvalitete sadržaja moraju pregledati svoj stav prema vlastitim web stranicama i stavljati samo svježe, relevantne članke. Ako ne prođu testove za slanje spama u ključnu riječ, vjerojatno će ih biti kažnjene.

Sigurno je reći da je većina primjera popunjavanja ključnih riječi očigledna i jasna. Dobro je rangirati ključne riječi i unijeti ih u sadržaj, ali popunjavanje ključnih riječi i prekomjerna upotreba nikada se neće dopustiti. Ako želite postići vrhunske pozicije u SERP-u, trebali biste se usredotočiti na kvalitetu, a ne na količinu. Nemojte učiniti svoj sadržaj čudnim i neprirodnim s puno ključnih riječi.

Zašto je to ozbiljan problem za vašu web-lokaciju? Ako se to pitanje pokaže, dopustite mi da vam kažem da kad ljudi pretražuju određene ključne riječi i završavaju na vašoj web stranici, žele saznati više o tim ključnim riječima i fraze. A ako ste im ponudili sadržaj s niskom kvalitetom, nema šanse da vi i vaša web-lokacija dugo preživite. Skriveni tekst i popunjavanje ključnih riječi osiguravaju loš korisnički doživljaj, štete ugledu vaše web stranice u cjelini.

Ako vas Google upozori na nadovezivanje ili zamagljivanje teksta ključne riječi, trebali biste ih ukloniti što je prije moguće, pazeći da se vjerodostojnost i kvaliteta vaše web stranice održavaju. Ako niste sigurni kako ukloniti toliko ključnih riječi iz svog sadržaja, savjetujemo vam da se obratite stručnjaku za SEO ili pokušate zamijeniti stari sadržaj novim i poboljšanim člancima.

Google uvijek savjetuje da bismo dokumentirali postupak čišćenja i napravili sigurnosne kopije naših podataka. Time ćete uštedjeti svoje vrijeme, a možete jednostavno popraviti skriveni tekst i nadjev nad ključnim riječima Source .

November 29, 2017