Back to Question Center
0

Semalt: Koja je definicija zlonamjernog softvera?

1 answers:

Prema Juliji Vashnevu , menadžeru za uspjeh korisnika , zlonamjerni softver je skupni naslov za širok raspon zlonamjernih i štetnih aplikacija. Neodgovoreno i neprimjetno, prevladava u pogledu uvođenja sebe na vaše računalo. Prevaranti upotrebljavaju zlonamjerni softver kako bi dobili gotovinu iz vašeg zapisa i dodatno izvršili prijevare s identitetom.

Koji kanal koristi malware da biste dobili na računalu?

Zlonamjerni softver redovito se poklapa u besplatnim shareware programima ili aplikacijama koje preuzimate s interneta. Kada odete na neku stranicu, dobijete fly up koji izražava da je otkrila infekciju na računalu. Možete uvesti besplatnu probnu verziju skenera infekcije ili pokrenuti internetski širenje računala.

primate tekst od nekoga koga poznajete putem mrežnog umrežavanja da postoje fotografije tog pojedinca na webu, uključujući vezu s tim fotografijama. Ako dotaknete vezu, vaše računalo zaraženo zlonamjernim softverom.

Što je mehanizam rada kriminalca

Utječući na tipičnu upotrebu vaših aplikacija, zlonamjerni softver utječe na tipičnu upotrebu vaših aplikacija na računalu. To bi trebalo biti moguće u različitim strukturama:

  • Kada posjetite web-lokaciju banke postoji mogućnost da se možete preusmjeriti na lažnu stranicu.
  • Prilikom korištenja internetskog bankarstva, dobivate fly up, što odjednom zahtijeva da dajete određene vjerodajnice i dodate digitalni potpis.

Korištenje spywarea za dobivanje podataka

Tijekom pregledavanja, spyware provjerava dokumente na vašem pohranu, uvodi druge spyware, zamjenjuje vašu web odredišnu stranicu i tako dalje. Pregledom većeg dijela vaših aktivnosti, špijunski softver može skenirati i poslati vaše povjerljive podatke kriminalcima.

Zaštitite svoje računalo

Uvijek uzmite u obzir sljedeće savjete prilikom plaćanja putem interneta:

  • Uvijek pazite da su na vašem računalu uvedene najnovija ažuriranja vašeg radnog okvira. Radni okvir vašeg računala može isto tako biti konfiguriran tako da posljedično ažurira i uvodi ih odmah.
  • Pazite da je razina sigurnosti aplikacije pregledavanja dovoljno visoka.
  • Ako slučajno radite na daljinu, jamčite da je udruga sigurna (na primjer, pomoću tajne riječi).

Budite svjesni

Bez obzira na točne sigurnosne napore na vašem računalu, dodatno je važno da pažljivo uzmete u obzir pri korištenju novčanog bankovnog novca, a posebno kada pažljivo obilježavate razmjenu.

Na primjer, bitno je da prateće:

  • Samo unosite digitalni potpis na razmjenu koju nagađate ili ste sami tražili.
  • Koristite odgovarajuću naprednu oznaku za svaki zadatak ili razmjenu

Isto tako, budite oprezni kada koristite web i e-mail.

Samo otvorite vjerodostojna web mjesta i ne preuzimate nikakve zapise ili aplikacije iz nejasnih ili prestrašenih web mjesta.

  • Zanemarite neželjene poruke i sumnjive poruke.
  • Nemojte spajati USB stick samo s bilo kojim računalom Source .
November 28, 2017