Back to Question Center
0

Semalt Expert - Stvari koje morate znati o prijevari s interneta

1 answers:

Internet prijevara se odnosi na zločin u kojem izvršitelj planira shemuprimjena jednog ili više parametara u cilju lišavanja pojedinačne imovine ili bilo kojeg drugog elementa od interesa s lažnimzastupljenost nekog pitanja koja je istinita i time, pružanje pogrešnih podataka.

S povećanim oslanjanjem na internet od strane potrošača i poduzetnikakao medij za poticanje transakcija: zabranjene aktivnosti koje koriste isti kanal je u porastu. U većini slučajeva omogućen je internetlažne aktivnosti teško je pratiti i tužiti, a one su kapitalne intenzivne za rješavanje.

Jason Adler, stručnjak iz Semalt Digital Services, prilagodio je neke uvjerljive činjenice o prijevarama na mreži kako bi vam pomogao da budete spremni za napade.

Od web sjeckanje do zlonamjernih programa, kritičnost internet kriminala počeladobiti zabrinutost početkom 2000-ih. U nekim je situacijama problem bio percipiran kao intervencija u rješavanju problema, a ne napovećanje važnosti interneta u svakodnevnim naporima. Prekomjerno povjerenje tvrtki na e-poštu i neprestano povećanje brojaweb korisnika imaju povećane financijske uloge. Na primjer, virus koji je prekinuo 1999. godine rezultirao je oštećenjima koja su iznosila 80 dolara.

Prijevara vrijednosnih papira je aktivnost u kojoj počinitelji nude ogromnu investicijuprilike ili sheme koje su namijenjene destabilizaciji tržišta s namjerom stvaranja ogromnih profita.

Identifikacijska prijevara nastaje kada napadač dobije podatke bez znanja ovlasnik i posebno koristi podatke za osobne pogodnosti, financijske koristi..

Godine 2001, izvješće o prijevarama putem Interneta od strane IFCC-a pokazalo je da je prijevara na web dražbi bilanajčešće počinjeno kazneno djelo koje čini 43 posto pritužbi. Pored gore navedenih vrsta zločina, značajne prijevarepritužbe u području povjerenja, prijevare s kreditnim karticama i plaćanje robe.

Godine 2003. internetsko izvješće IFCC-a pokazalo je da je 50 posto web prevarantibili su stanovnici Teksasa, Kalifornije, Floride, New Yorka i Illinoisa. Izvješće je također pokazalo kako je teško pratiti počiniteljetih zločina.

Prema odjelu u SAD-u koja se bavi prijevarama interneta sljedećesu trenutni primjeri ilegalne aktivnosti izvršene putem weba:

Manipulacija tržišta i sigurnosna prijevara dva su slučaja prikazana u Los Angelesu.U prvom scenariju manipuliranja tržištem, prekršitelji su mogli zaraditi zaradu od prodaje dionica čija se vrijednost povećala s 8 dolarado 15 dolara u roku od 45 minuta.

U drugoj situaciji, više od 100 vojnih osoba SAD-a bile su žrtve krađe identiteta.Počinitelji su stekli brojeve socijalnog osiguranja i imena tih vojnih časnika s interneta i naknadno ih koristiliidentitete za prijavu na kreditne kartice.

Godine 1999, FBI je bio značajno uključen u popularnu potragu za dizajneromračunalni virus koji se oslanjan na e-mail kao kanal za širenje pornografskih materijala. U roku od nekoliko dana, 19 posto SAD-atvrtke i 1,5 milijuna gadgeta bile su žrtve ove e-pošte.

Hakeri su također pokrenuli napade na sustave vlade Sjedinjenih Država. Unutar pargodinama, napadači su bili u stanju zaraziti računala u vlasništvu Pentagona i drugih vlasti Source .

November 28, 2017