Back to Question Center
0

Semalt Expert razrađuje Gmail Sigurnost - Savjeti protiv muljaža

1 answers:
-->

Budući da korisnici postaju svjesni metoda koje scammers koriste za phish informacije, ti hakeri i dalje se kreativno koriste u svojim metodama. Najnovija metoda dobivanja vuče je ona koja cilja korisnika Gmaila iz cijelog svijeta. Sigurnosni stručnjaci upozoravaju da to može imati značajan utjecaj na osobe koje upotrebljavaju Gmail.

Korištenje legitimnih Gmail veza, ovi prevaranti privlače korisnike koji ne znaju da klikaju veze koje ih preusmjeravaju na web stranice na kojima mogu ukrasti svoje podatke.

Ivan Konovalov, menadžer za uspjeh korisnika Semalt , pruža neke načine putem kojih korisnici mogu smanjiti rizik od pada žrtve takvih krađa identiteta. Slijedi popis stvari koje trebate znati.

Wordfence je otkrila Gmailovu prijevaru zbog krađe identiteta. U jednom od njegovih bloga sadrži detaljne informacije o tome kako funkcioniraju ove prijevare. Scammers ciljaju Gmail račune koje korisnici imaju s Googleom i šalju im mnogo e-poruka. Koriste različite strategije kako bi pokušali probiti korisnika u pružanje svojih informacija. Među najčešće korištene metode su uključivanje veze, privitka ili prikrivanje kao kontakt ili tvrtka poznata korisniku.

Nakon klika, veza preusmjerava korisnika na stranicu koja je blisko podsjeća na stvarnu web-lokaciju usluge Gmail i traži od korisnika da još jednom unese svoje podatke za prijavu kako bi pristupio. Ono što korisnici možda ne znaju jest ta da ova nova stranica doista predstavlja portal hakera u kojima žive lozinke i adrese e-pošte. To će im omogućiti potpun pristup računu korisnika i zaključati ih. Uz potpunu kontrolu nad računom, šalju zlonamjerni softver putem svojih e-poruka kontaktima koje pronađu na tom računu. Sigurnosni stručnjaci savjetuju online korisnicima da nikad ne koriste iste podatke za prijavu i lozinke za više web stranica jer mogu koristiti brutalnu silu za pristup drugim web stranicama koje je trenutno član.

Google utvrdi da je problem relevantan i smatrao je to pitanje. Trenutno, tvrtka se bavi novijim načinima kroz koje mogu ojačati svoju obranu protiv cyber kriminalaca koji koriste takvu taktiku.

U intervjuu jednom od Googleovih glasnogovornika, dali su popis načina na koji pomažu u održavanju sigurnosti korisnika od napada phishinga do Express.co.uk. Među njima su bili sigurni upozorenja pregledavanja, detekcija na temelju učenja stroja, sprječavanje sumnjivih prijava računa i još mnogo toga. Svi ovi pokušavaju izbjeći neovlašteni unos ili otkriti poruke koje su već označene kao prijevare zbog krađe identiteta. Postoji i postupak potvrde u dva koraka koji korisnici mogu koristiti za poboljšanje statusa zaštite.

Ako netko vjeruje da postoje potencijalne poruke e-pošte za krađu identiteta u pristigloj pošti, postoje načini na koje mogu učiniti kako bi se smanjio kompromis podataka. Na drugoj stranici za prijavu koja se pojavljuje nakon klika na vezu, ako prikazuje web-domenu koja se razlikuje od onoga što izgleda legitimno, onda je to bez sumnje muljaža. Razlog je taj da hakeri koriste "URI podataka" koji umetnu legitimnu adresu u lažnu domenu. Međutim, međuprostor su bijeli prostori gdje skrivaju zlonamjernu vezu. Jedini način na koji korisnici mogu ostati sigurni jest osigurati da ne postoji ništa što se ispred imena glavnog računala razlikuje od "https: // Source ."

November 28, 2017