Back to Question Center
0

Semalt Expert predstavio preventivne mjere za računalne viruse

1 answers:

Svi smo imali bolne i nezaboravne susrete s računalnim virusima u nekom trenutku. Jedna lekcija koju imamo zajedničko je žudnja za razmišljanjem o načinima izbjegavanja ili uklanjanja tih virusa unaprijed.

Ne brinite, Ivan Konovalov, jedan od najiskusnijih stručnjaka Semalta , u ovom članku naglašava praktične načine izbjegavanja infekcija virusima računala. Oni uključuju:

Uvijek preuzimanje programa iz legitimnih i pouzdanih izvora

Ovi virusi inficiraju i kompromitiraju računalne programe čime stječu ulazak u vaš sustav. Dakle, morate preuzeti programe izvornog dobavljača ili web stranice treće strane.

Držite sigurnosnu kopiju računala

Uvijek je poželjno da imate dodatnu kopiju svih važnih datoteka. Sigurnosna kopija omogućuje vam oporavak svih vaših podataka i povratak s normalnim funkcijama.

Skeniraj i potvrdite privitke e-pošte

Novi trik u gradu je virusna infekcija putem privitaka e-pošte ili namjerom ili nesvjesno. Zlonamjerni privitci e-pošte unose sustav prilikom otvaranja pošte pa stoga treba skenirati i potvrditi ove privitke prije preuzimanja. To je još korisnije jer izvor e-pošte može biti ugrožen i ne znajući da prenose viruse.

Instalirajte antivirusna i zlonamjerna rješenja

Ažurirani antivirusni i zlonamjerni softver čine vaše računalo elastično u označavanju i uklanjanju potencijalnih prijetnji..Administrator može također provoditi česte preglede sustava za sigurnosne svrhe.

Onemogućiti sliku slike Pregledi

Ne trebate preuzeti zaražene datoteke na privitke e-pošte kako biste dobili viruse u vašem sustavu. Infekcija može započeti samo pregledom slika u vašoj e-pošti. Da biste to izbjegli, onemogućite pregled slika slika klijenta e-pošte dok gledate samo one slike primljene od pouzdanih izvora.

Redovita ažuriranja operacijskog sustava

Vaš će računalni sustav ostati bez virusa nakon što pokušate imati ažurirani operativni sustav u svakom trenutku. Ažuriranja čine ga poznatim i sposobnim se nositi s najnovijim računalnim virusima.

Aktivirajte vatrozid na računalu

Čak i dok ažurirate svoje programe i operativni sustav, vatrozid je prva i posljednja linija vašeg računala za zaštitu od virusnih infekcija. Držite ga gore i aktivno kako biste izbjegli infekcije virusom treće strane.

Iskoristite prava administratora računala

Računalo bi trebalo imati samo jednog administratora koji posjeduje sva prava i povlastice za instaliranje programa. Iskoristite ta prava kako biste izbjegli strane korisnike da izlažu svoj sustav takvim rizicima.

Redovito nadgledanje PC sustava

Nećete znati da je vatrozid vašeg računala deaktiviran, ili su ažuriranja potrebna za vaše OS programe, osim ako redovito nadzirete sustav

Pridržavajte se obavijesti na računalu

Programi protiv virusa i zlonamjernih programa kodirani su tako da korisnici unaprijed upozoravaju kada su potrebna ili dostupna najnovija ažuriranja. Također će obavijestiti korisnika kada se otkriju prijetnje zlonamjernim softverom. Nikad ne zanemaruj takva upozorenja i obavijesti. U istoj bilješci pridržavajte se obavijesti o svim ažuriranjima računala na duže staze.

Uspostaviti i održavati IT odjel

Za velike organizacije potreban vam je IT odjel za održavanje vaših poslužitelja i sustava računala radi glatkih operacija Source .

November 28, 2017