Back to Question Center
0

Semalt Expert predstavio je vodič o tome kako se riješiti spama u Google Analyticsu

1 answers:

Preporuke za neželjenu poštu smatraju se prijevarnim prometom preporuke kao što je zabilježeno u izvješću usluge Google Analytics. To je lažno jer ga stvaraju stvarni ljudi, ali spam robota. Bot je program za indeksiranje koji je razvijen za generiranje ponavljajućih aktivnosti. Stoga, oni koji su dizajnirani za stvaranje neželjenih poruka nazivaju se spam robota. Oni uglavnom koriste referentne glave koje imaju skrivene URL-ove koji preusmjeravaju korisnike na web mjesto koje Google bot zatim tretira kao povratnu vezu koja koristi samo spamera jer pojačava njihove rangove pretraživanja.

Upravitelj uspjeha višeg menadžera Semalt , Artem Abgarian, objašnjava kako se boriti protiv tih opasnih napada spama.

Dobri botovi protiv loših botova

Dobri robota su konstruktivni dok loši roboti imaju destruktivne tendencije.

 • Dobri botovi. Njihova svrha je proći kroz što više informacija i izvješćivati ​​korisna izvješća koja pomažu korisnicima. To ih čini dobrim robotima. Googlebot je dobar bot koji se koristi za indeksiranje putem web stranica i indeksiranje sadržaja
 • Bad Bots. To su svi robota s zlonamjernim namjerama.
 • Integritet podataka. Nije bitno priroda bot. Ako posjeduje sposobnost za izvršavanje JavaScripta, onda ima potencijal za stvaranje iskrivljenih izvješća u usluzi Google Analytics.
 • botnet. To su niz međusobno povezanih računala, od kojih su svi zaraženi..Koristi ih napadač za dobivanje ilegalnog ulaska u korisnički račun jer koristi stotine adresa web stranica na raspolaganju.

Neprimjereni preporuke

Već dajemo dokaze o tome kako preporuke spam i spambots žetve adrese e-pošte i skew analitička izvješća. Ipak, njihova neobična namjera može biti štetnija, pogotovo ako programer želi zaraziti web stranicu sa zlonamjernim softverom, trojanima ili virusima. U drugim slučajevima, računalo može učiniti dio botneta. Stručnjaci savjetuju da nikad ne kliknu na sumnjive web stranice jer ih hakeri koriste za skrivanje zlonamjernog softvera. Ako računalo postane dio botneta, hakeri ga mogu koristiti za slanje neželjenog sadržaja ili zlonamjernog softvera ljudima na popisu kontakata. To znači da blokiranje cijelog serije botnet može ograničiti druge stvarne korisnike, budući da ih haker prisiljava u botnet mrežu.

Ranjive web stranice

Samo napadne web stranice napadaju spambots. Da bi se korisnici zaštitili od iskorištavanja, trebaju se riješiti svojih web stranica. Uglavnom, jeftini dijeljeni sustavi hostinga i prilagođene kolica za kupnju najvjerojatnije su žrtve.

Otklanjanje spama

Slijedi popis stvari koje korisnici mogu učiniti kako bi se riješili neželjene pošte:

 • Potražite sve veze preporuka s 100% ili 0% stope napuštanja početne stranice s više od deset sjednica. Uvijek potvrdite svoj identitet na internetu. Ako su preporuke za neželjenu poštu, upotrijebite prilagođeni napredni filtar.
 • Blokirajte preporuku od spamera korištenjem .htaccess datoteke i dodajte kod za blokiranje adrese.
 • Blokirajte IP adresu koju koriste Spamboti dodavanjem IP adrese koju koristi haker.
 • Može se koristiti niz IP adresa koje zauzimaju manje prostora od individualnog blokiranja.
 • Blokiraju skitnice korisnika
 • Koristite značajku filtra Google Analyticsa
 • Omogućite vatrozid računala koji stavlja filtar između korisničkog računala i interneta.
 • Ako postoji prijetnja novom botu, uvijek se obratite administratoru.
 • Koristite Google Chrome kao zadani preglednik jer otkriva zlonamjerni softver brže od drugih.
 • Prilagođena upozorenja na usluzi Google Analytics također pomažu utvrditi kada postoji aktivnost u šiljanju.
 • Stjecanje testiranja penetracije pri čemu analiziraju web stranicu za bilo kakve ranjivosti Source .

November 28, 2017