Back to Question Center
0

Semalt Expert objašnjava stvari koje možda radite pogrešno u automatizaciji marketinga

1 answers:

Automatizacija marketinga je proces automatizacije marketinških aktivnosti korištenjemkomunikacijskih alata i specifičnog softvera. Automatizacija marketinga pomaže pri naručivanju redovitih akcija, segmentacije tržišta imjerenje uspjeha tekućih akcija kontinuirano.

Vještak Semalt Digital Services, Oliver King objašnjava kako uspješno provesti marketinšku automatizaciju, izbjegavajući sljedeće pogreške.

1. Usredotočujući se uglavnom na e-poruke

Prva pogreška koju marketinški stručnjaci obično čine čini da se ponavljajumarketinške akcije trebale bi se odnositi samo na e-mail komunikaciju. Korisni su na početku. Općenito, marketinška automatizacijasluži kao izvrsna strategija praćenja. Međutim, postoje i drugi kanali marketinga, poput marketinških i društvenih sadržajamediji. Poznavajući ponašanje korisnika i željeni sadržaj, možete izraditi automatske obavijesti, poruke e-pošte ili poruke koje ih usmjeravajuna srodni sadržaj koji bi ih mogao zanimati. Fokusiranje na e-poštu ograničava samo stjecanje klijenta jer će vjerojatno većina gledateljapretraživanje sadržaja i prisutnost tvrtke diljem weba.

2. Prilagođavanje odsječka

Personalizacija je važna kao slanje monotoničnog sadržaja svima na webupopis kontakata može naštetiti poslovanju. Klijenti se moraju osjećati posebnima, stoga slanje sličnih poruka ne pomaže u postizanju toga..Personalizacija zahtijeva istraživanje i određivanje posebnih preferencija koje klijenti imaju. Nakon istraživanja, pojednostavnite sadržajtreba isporučiti s tim. Kako vrijeme prolazi, može se odlučiti za daljnju obradu ponude.

3. S obzirom na posjetitelja kao olovo

Ponekad se svi ne slažu s uslugama koje nude poslovne ponude. Marketingautomatizacija pomaže timu da shvati potencijalne klijente koji koriste različite strategije. On identificira koga bi tvrtka trebala komuniciratis, ali i onima koji to vrijedi za ulaganje. Tvrtka ne smije integrirati korisnike i posjetitelje web-lokacije koji ne služe kao izvedivimavodi u svojoj strategiji razvoja poslovanja.

4. Ne Mjerenje vaših akcija

Automatizacija marketinga svakako pomaže uštedjeti vrijeme na ponavljajućim radnjama. Takođerpredstavlja prilike koje vlasnik tvrtke možda u početku nije mislio. Pametno je provesti neko vrijeme kako bi pregledavala svojeperformanse kako bi saznali značajke koje rade i one koje nisu. Nakon pronalaženja mogućih nedostataka u automatizaciji marketinga,shvatiti kako i zašto se oni događaju dovode do razvoja akcijskog plana. Implementacija rješenja za marketinško automatizaciju iuz pretpostavku da je posao završen je riskantan pothvat.

5. Previše agresivna

Lako je koristiti alat za automatizaciju marketinga ako je informacija lakodostupno. Ipak, u kampanji je moguće postati vrlo agresivno poput slanja previše obavijesti ili nadziranjaposao. Takvo ponašanje stvara negativne reakcije s publikom, do oštećenja ugleda branda. Marketingautomatizacija je namijenjena za stvaranje vodova i ne ih je preplašiti. Neophodno je da vlasnik regulira količinu i učestalostisporučeni sadržaj Source .

November 27, 2017