Back to Question Center
0

Semalt Expert: Kako procijeniti izvedbu SEO

1 answers:

Većina voditelja e-trgovine opsjednuta je ljestvicama. Oni uvijek pretražuju na Googleuza nešto što bi naznačilo da se njihova ljestvica poboljšava. Kad uoče promjene u rezultatima tražilice, pretpostavljaju da su njihoviizvedba tražilice optimizacija (SEO) je besprijekorna. Nažalost, to nije uvijek točno.

Frank Abagnale, menadžer uspjeha korisnika Semalt Digital Services, objašnjava stvarne čimbenike koji utječu na rangiranje i izvedbu vaše web stranice.

Natječaj: Što još rangira

Danas je natjecanje preraslo uobičajene taktike organskog pretraživanja koje koristinatjecatelja. Svaki vlasnik tvrtke za e-trgovinu želi da web-lokacija nadmaši svoje poslovne konkurente kako bi poboljšala vidljivost, dobila klikove i napravilaprodaja. Međutim, većina upita za pretraživanje postavlja elemente u rezultatima pretraživanja koji privlače pozornost iz uobičajenih organskih rezultata i guranjaunosi se na stranicu.

Personalizacija: Tko je rangiranje

Danas se ljestvici visoko prilagođavaju do te mjere da više nema nikakvog neosobnogljestvici za većinu pretraživanja. Uglavnom, rang koji potrošač vidi na svom iPhoneu bit će drugačiji od ranga koji vidite na tabletu iliRačunalo. Kao rezultat toga, nitko ne može sa sigurnošću reći: "Prvo smo rangirani u Googleu!"

Obično se ljestvici prilagođavaju na temelju:

  • o lokaciji. To je najčešći čimbenik koji utječe na personalizaciju ljestvice.Kada tražilice određuju mjesto korisnika pomoću staničnog signala ili IP adrese uređaja, oni daju prilagođene rezultate pretraživanja.
  • Uporaba uređaja. Poredak koji se pojavljuju na pametnim telefonima nije isti kao i oni koji se pojavljujuna stolnom računalu ili tabletu. Mobilni uređaji obično dobivaju veze u aplikacijama. Kao rezultat toga, web-lokacije s iskustvima prilagodljivim mobilnim uređajima bit će više..Ako apotrošač traži nešto na iPhoneu, rezultati će biti vrlo različiti od onoga što se pojavljuje na rezultatima vaše radne površine.
  • Povijest pretraživanja. Svaki put kada se prijavite na račun tražilice, tražilicudobiva pristup svim vašim povijesti pretraživanja. Savršen primjer je kada se prijavite na svoj Gmail račun na računalu, prijavit će se tražilicavaš Google račun i Google pretraživanje. Ove se informacije koriste za prilagodbu rezultata pretraživanja koji se pojavljuju na vašem uređaju.
  • Društveno ponašanje. Korištenje platformi kao što su Twitter i Google+ Google dobiva puni pristupna vaše društveno ponašanje. To objašnjava zašto se neki sadržaj iz robnih marki ili prijatelja prikazuje u vašim rezultatima pretraživanja, ali se ne prikazuje kada je drugiljudi pokreću upite za pretraživanje.
  • . Demografski Tražilice smještaju svakog korisnika u demografsku skupinu pomoću svojihprošli ponašanje za isporuku visoko ciljanih oglasa.

Na temelju gore navedenih čimbenika sada razumijete kako su rezultati tražiliceprilagoditi. Ti čimbenici daju pregled o tome zašto alati za izvješće o rangiranju vjerojatno vraćaju neosobne podatke za potrošača čak i kada je vaš rangalati pokazuju da ste prvi rangirani za svoju najvredniju ključnu riječ. Izgled ne može vidjeti iste rezultate s njihovog kraja, što znači daoni vjerojatno neće kupiti od vas. To znači da ako alat za rangiranje izvješća ne može dati točne podatke kako bi vaša tvrtka ostvarila prihod, tadato nije pouzdan alat za označavanje izvedbe.

Zastupanje: Koje ključne riječi odabrati?

Praćenje ljestvici znači da odaberete niz fraza i ključnih riječi koje želiterangirajte i ucrtavajte izvedbu svoje web stranice u poretku za te riječi. Fraze koje odaberete imaju potencijal za promjenu izgledasvoju izvedbu.

Većinu vremena, tvrtke lako mogu koristiti fraze i ključne riječi koje već imajurangiranje za uključivanje njihove marke ili riječi s niskom konkurencijom. To obično čini da izgleda kao da je njihova izvedba SEO besprijekorna čak i kadanije.

S druge strane, pojedinačne stranice mogu činiti tisuće fraza s vrlo malozahtijevajte. To se temelji na konceptu mnogih ključnih riječi koje predstavljaju mjesečno 1,5,15 ili 60 pretraživanja, koje sve uvećavaju promet na prometključne riječi s visokim vrijednostima koje pratite u izvješću o rangiranju. Praćenje ključnih riječi koje smatrate visokom vrijednosti ostavlja vas slijepo skrivenom potencijalutraženja dugih repova.

Temporality: Kada je rangiran?

Ljestvice su prilično fluidne i temperamentne. Kao rezultat toga, možete pretražiti svoje omiljeneključne riječi i shvatiti da više ne rangira prvi. Međutim, možda ćete se ugodno iznenaditi kad biste ga sljedeći put pretraživali prvi puta Source .

November 27, 2017