Back to Question Center
0

Semalt definira 5 trendove sadržaja marketinga 2017. godine

1 answers:

Godine 2016. mnoge su tvrtke primijenile promociju na temelju sadržajastrategije u svim industrijama. Značajnost marketinga sadržaja rezultat je konverzije i mogućnosti angažiranja korisnika. Totakođer košta manje od ostalih marketinških strategija. S povećanim brojem blokera oglasa to je jedini siguran način za dobivanje porukapreko. Marke trebaju nastaviti svoj fokus na marketingu sadržaja 2017. godine.

Alexander Peresunko, menadžer uspjeha klijenta tvrtke Semalt Digital Services nastavlja podržavati sljedeće 5 strategije kako bi uspješno ostvarila marketinške zadatke.

1. Izrada više korisničkog sadržaja

Potrošnja na mreži povećava se s brojem on-line korisnika.70 posto B2B marketinga želi stvoriti više sadržaja u odnosu na prošlu godinu. Međutim, povećava se dostupan sadržajkao pola rješenja. Google ima sofisticirane algoritme za pretraživanje, a njihovi roboti za pretraživanje sada mogu odrediti prijateljstvo i relevantnostsadržaja na mreži za korisnike. Budući da je angažiranje jedan od primarnih ciljeva sadržaja marketinga, relevantnost sadržaja naniša publike sve je važnije za marketing sadržaja.

2. Mikro imaju utjecaja

Uspon društvenih medija povećavao je broj utjecaja na pojedince.Prodavači su povećali svoj fokus na utjecaj marketinga kao rezultat..Na temelju MuseFind-a, 92 posto kupaca smjestilo se višepovjerenje na utjecajne osobe, a ne na priznanja za slavne osobe ili reklame. 2016 nas je naučio da se marketing utječe na revolucijuoko povjerenja, a autentičnost utjecajnika je ono što robne marke traže jer se i dalje moraju paziti na važnostmikro-utjecajere u svojim marketinškim kampanjama.

3. Personalizacija sadržaja

Društvene mreže imaju različite značajke kada je u pitanju dijeljenje ipromicanje sadržaja na mreži. Neki omogućuju prilagodbu s takvim stvarima kao što su lokacija ili hashtagovi. Postaje na tržištu lakšesegmentacije koje koriste ove analitičke funkcije na društvenim medijima. Stoga bi bilo pametno iskoristiti ove značajke.Personalizirani sadržaj jedan je od načina da osiguramo da se marketing sadržaja usredotočuje na određenu nišu, čime se povećava relevantnost, angažman,sjećanja na marku i ispred konkurencije.

4. Video sadržaj

Uz poboljšane algoritme za komprimiranje videa, marketingeri šalju diljem markeporuke, promocije i uključivanje korisnika bez ograničenja. Postoji nekoliko online i offline alata za pomoć u stvaranju video sadržaja umanje vremena. Koliko ti alati pomažu stvoriti videozapise, angažman se oslanja na to koliko dobro vlasnici tvrtki implementiraju svoje ideje na videozapisimasadržaj. Tvrtke mogu izvući inspiraciju od načina na koji drugi uspješni roboti vode svoje videokampanje. Upotreba zanimljivih videozapisajedinstvena prodajna ponuda privlači više kupaca i pomaže u rastu tržišnog udjela.

5. Društveni mediji kao izvor vijesti

Anketa provedena 2016. godine pokazuje da je više od 50 posto društvenih medijakorisnici ga koriste kao izvor vijesti. S porastom popularnosti društvenih medija kao kanala koji marketingu koriste za prijenos sadržaja,vrijeme je da tvrtke iskoriste te kanale kako bi isporučili vijesti. Društveni mediji imaju sposobnost prenijeti svekoji se tiče određene marke.

Zaključak

Svake godine svake godine izlaze na tržište nove marketinške strategije sadržaja, što značišto uštedu na početnu marketinšku strategiju. Stajanje u korak s aktualnim trendovima u marketingu sadržaja i kapitaliziranje na njih jejednako važno kao i djelovanje u skladu s osnovama sadržaja marketinga. To iskorištavaju svaku dodirnu točkudoprijeti do kupaca, ponuditi rješenja koja koriste sadržaj i stvaranje konflikta slobodnog puta prema rješenju Source .

November 27, 2017