Back to Question Center
0

Korisna praksa iz Semalt - Kako osloboditi vaš ured od zlonamjernog softvera

1 answers:

Za sve vrste industrije izbjegavanje zlonamjernog softvera jedan je od glavnih problema. Zaštita vaših podataka i informacija može se provesti s brojnim programima i softverom. S sve više i više tvrtki koje počinju svoje web stranice i stranice društvenih medija, postalo je neophodno za njih da spriječe zlonamjerni softver i virusne napade. Zlonamjerni softver se upućuje na neprijateljski softver koji uključuje spyware, viruse, scareware i druge opasne programe.

Slijedeći savjeti, koje je iznio Michael Brown, menadžer uspjeha korisnika Semalt , može vam pomoći da spriječite malware i viruse u velikoj mjeri.

Koristite komplicirane lozinke

Jedan od primarnih načina na koje ljudi dobivaju hakirani jest da upotrebljavaju jednostavne i jednostavne lozinke. Vrlo je važno koristiti složene zaporke i redovito ih mijenjati. Ne biste trebali koristiti ime vašeg ljubimca, vaše majke, oca, prijatelja ili datuma rođenja. Umjesto toga, trebali biste upotrijebiti najmanje deset znakova s ​​kombinacijom velikih i malih slova kao i brojeva. Da biste osigurali sigurnost na mreži, trebali biste promijeniti lozinku jednom ili dvaput tjedno i ne čuvati svoje podatke za prijavu spremljene na računalu.

Postanite pametniji surfer

Za svaku osobu koja koristi internet, važno je postati mudri i pametni. Budite oprezni prilikom surfanja web stranicama. Različite hiperveze i veze mogu sadržavati zlonamjerni softver i viruse. Ne biste trebali kliknuti na skočne veze i nikada otvoriti privitke e-pošte..Dok koristite svoje omiljene web stranice, ne bi trebali biti zarobljeni oglasima i nikada ne biste trebali kliknuti na njih. Dobro je imati na umu da većina web stranica i e-pošte obećavaju nagrade i novac u zamjenu za ankete. Ne bi ih trebali zadaviti jer nisu dobri za ništa.

Pogledajte što preuzimate

Uvijek biste trebali provjeriti i uskladiti svoje navike skidanja. Ono što želim reći je da ne biste trebali preuzeti i instalirati sve što izgleda nepouzdano. To je zato što su hakeri uvijek tu da ukrade vaše osobne podatke i pristupaju vašim podacima. Izvori koji su uglavnom napadnuti od virusa i zlonamjernih programa su pop-up prozori. Neki od skočnih prozora govore korisnicima da instaliraju i preuzimaju svoje stavke.

Dopustite mi da vam kažem da sadrže viruse i zlonamjerne programe i mogu vas dovesti do trpljenja na internetu. Ako vas netko pita da dovršite anketu, nikada ne smijete to raditi jer se možete usredotočiti na druge stvari. Istodobno, nikad ne biste trebali kliknuti oglase na web stranici. Samo zato što oglasi izgledaju legitimni ne znači da su dobri. Čak i neki Google AdSense oglasi mogu uzrokovati probleme za vaše računalo ili mobilni uređaj. Zato ne biste trebali kliknuti na oglase po svaku cijenu, čak i kada vam netko nudi novac u tom pogledu.

Još jedan savjet je da ne biste trebali preuzeti i instalirati besplatne igre. Za fanove Candy Crush, loša vijest je da bi njegove najnovije inačice mogle sadržavati viruse. Zato ne biste trebali preuzeti ove igre kad su dostupni bez troškova. Posljednje, ali ne i najmanje važno, budite oprezni s vašim media playerima jer mogu sadržavati zlonamjerni softver i viruse. Nije dobro instalirati multimedijske playere iz nepoznatih izvora. Umjesto toga, možete ih preuzeti i instalirati s službenih ili autentičnih web stranica Source .

November 28, 2017