Back to Question Center
0

Kako stvoriti uvjerljiv profil veze?

1 answers:

Postoji mnogo zabluda u industriji veze koja je sasvim obična za industriju digitalnog marketinga. Bez obzira koliko dugogodišnje iskustvo imate u ovoj sferi, nikada nećete točno znati kako Google prihvaća vašu web-lokaciju i što će ovaj sustav pretraživanja učiniti sljedeći trenutak. Samo Googleovi programeri i webmasteri to sigurno znaju. Moramo koristiti samo one podatke koje imamo i naše iskustvo kako bismo utjecali na naš poredak web mjesta.


Postoji mnogo redovitih izjava i relativno novih ideja o profilima i povratnim vezama. Razmotrimo najčešće od njih:

Linkovi "Rel = nofollow" ne pružaju nikakvu vrijednost

"Rel = nofollow" je posebna oznaka povratne veze koja kaže da roboti za pretraživanje ne indeksiraju takve veze i ne prolaze kroz bilo koji link sok. Postoji mnogo rasprava o vrijednosti nofollow veza. Neki webmasteri tvrde da nema potrebe za stvaranjem takvih veza, dok drugi tvrde da se vrijednost backfilesa dofollowa može podcijeniti. Na moj um, nema jasan odgovor na ovo pitanje jer njihova vrijednost može ovisiti. Ove ulazne veze ne pridonose samostalnim dijelovima. Na primjer, ako započnemo web stranicu i obogatimo ga brojem kvalitetnih PR "nofollow" linkova. Kao rezultat toga, nećete primijetiti naglo povećanje statistike prometa. Pretpostavljam da Google čini dobar posao razumijevanja "nofollow" veze u vezi s tim.

Međutim, vrijedi spomenuti neka područja u kojima nofollow veze imaju veliki utjecaj na rang ljestvici i ukupnu web lokaciju. Ta područja obuhvaćaju previše optimizirane web stranice, profile za povratne veze koji uključuju veze "nofollow" i kada su sidreni tekstovi previše optimizirani. Sva sljedeća područja imaju neobične profile veze. To može biti uzrokovano nizom različitih razloga, kao što su neželjene aktivnosti ili partnerski programi.

Koristio sam povratne veze nofollowa u mojoj praksi, pokušavajući ih dobiti od web-izvora visoke kvalitete u obliku komentara na blogu, veza, uredničkih prostora i drugih tehnika povezivanja veza. Kao rezultat toga, postigao sam dobre kvalitete veze s oznakom "rel = nofollow". "Ovi linkovi donijeli su više od 100% povećanja rangiranja ključnih riječi.

Zato mogu reći da povratne veze nofollow mogu donijeti vrijednost svojoj web lokaciji. Međutim, važno je kako su dobiveni. Kvalitetne organske povratne veze nofollow savršeno rade za balansiranje omjera preoptimiziranih veza.

Je li kvaliteta važna?

Ako ste mi postavili ovo pitanje nakon posljednjeg Google Penguin ažuriranja, ja bih vas gledao smiješno jer je u to vrijeme svi su tražili samo kvalitetne ulazne veze. Međutim, s vremenom je naglasak promijenjen. Danas brojne web stranice nadmašuju ostale web izvore, iako imaju manje kvalitetnih veza i samo su bezbrojne neželjene veze s stranica za preporuke. Zato web lokacije s višestrukim povratnim vezama mogu imati prednost nad drugima s nekoliko kvalitetnih ulaznih veza. U prethodnim godinama vidjeli smo veliku korelaciju s brojem povratnih veza, a ne samo njihovom kvalitetom, koji utječu na najveće tržišne niša na TOP pozicijama.

Štoviše, može se zvučati čudno, no još uvijek može imati puno veza s iste domene, a Google čak i to daje prednost. Ne riskirate da biste dobili kazne, pa čak možete imati koristi od toga. Štoviše, ukupan broj vanjskih povratnih veza može pridonijeti Vašem SEO naporima jer je to veliki korelacijski faktor. Webmasteri također nazivaju fenomenom povezivanja linkova "brzina veze Source . "

December 22, 2017