Back to Question Center
0

Kako mogu poboljšati svoj SEO popravljanjem slomljenih preusmjeravanja povratne veze?

1 answers:

Da, moguće je prilično dobro podići sveukupni napor u SEO - samo popravljanjem već postojećih veza i prijavom za preusmjeravanje povratnih veza. Kako? Idemo vidjeti.

Tri glavna razloga za povrat povrijeđenih veza:

1. Možete preuzeti potpunu kontrolu nad procesom njegove provedbe (za razliku od lavljog dijela drugog posla, na primjer kao promocija sadržaja);

2. Učvršćivanje neispravnih veza, ne samo da možete povećati svoju ljestvicu pretraživanja, već ćete dobiti puno drugih skrivenih pogodnosti (e. g. , bolji korisnički doživljaj);

3. Napravit ćete najveći dio napora s kojim ste se već bavili. S obzirom da se čitav proces koji se poduzima na ljestvici može pokazati prilično protuintuitivnim i potencijalno teškim za pravilno rukovanje, ovdje je kratak skup postupaka koji će se njime nositi na pravi način:

  • Odredite sve slomljene veze koje ste dobili na svojoj web-lokaciji ili blogu.
  • Split ih glavnim obrascima preusmjeravanja.
  • Koristite online link building i pomoćni alat za pisanje preusmjeravanja.
  • Dovršite s povratnim vezama preusmjeravanja i opći pregled. Prepoznajemo još jednom - tražit ćemo povratne veze preusmjeravanja koji će voditi put do slomljenih stranica unutar vašeg web mjesta

ili blog. Na taj ćete način morati dobiti posebni sažetak izvješća o njima - pomoću Google Search Consolea ili bilo kojeg specijaliziranog alata za pomoć na mreži za puno bolje i jasnije podatke, kao što su Otvoreni pretraživač (Moz), Semalt Analyzer (Semalt) ili Šumiranje žaba SEO pauk. Naposljetku, samo vam je potrebno odlučiti koje okvire odabrati za taj zadatak.

Učinite to tako da zapamtite - morat ćete popraviti sve razbijene interne veze koje imate na svojoj web-lokaciji ili blogu jer postoji mnogo URL-ova koji su se migrirali posljednjih godina. Dakle, sve što trebate je priprema za puno ručnih i naizgled dugotrajnog rada - pomoću Google Search Consolea da biste preusmjerili ručne veze. htaccess ili posebni dodatak ako koristite WordPress. Ili biste mogli brzo preusmjeriti mnogo veza koje trebaju popraviti - jednostavno upotrijebite jedan od prethodno spomenutih mrežnih pomoćnika.

Kao korisnik na WordPressu, očekivao sam da ću prepoznati moje obrasce stare URL-ove (na primjer, dolazeći kao domena + godina + mjesec + naziv postova. html) i Novi URL obrasci (npr. g. , domena + naziv posta). Upotrebljavajući običan engleski, morat ćete napisati posebnu instrukciju za Googleove robote za indeksiranje koji će im reći o ovim ili bilo kojim drugim trajnim promjenama - kako u URL-u tako i kodu HTML kôda (inače, rad na 301 preusmjeravanja).

Pisanje preusmjeravanja

Što se mene tiče, upotrijebio sam alat Permalink Alat za pomoć da radim s kodnim URL-ovima. Sve bi trebalo biti samoobjasnuto tamo, ali ne zaboravite imati obrazac izvornog URL-a kao URL-ove koji počinju s vašom domenom, nakon čega slijedi brojevi i traka, a završava promjenom dobi iz WordPressa, a bilješka u HTML-u koja izbjegava razdoblje. Imajte na umu da se varijabla uvijek treba započeti i završiti zarezom.

Potpuni povratne veze preusmjeravanja i provjeru

Da biste dovršili postupak, jednostavno umetnite svoj. htaccess datoteku s kodom putem FTP veze s vašim poslužiteljem. Oprez - provjerite je li sve na mjestu. Mislim da upravljam pristupom vašoj web-lokaciji ili blogu. Htaccess, ako nešto pođe krivo, možda ćete i sve pasti - čak i uz malo pogrešan kod. Na taj način sve što trebate jest da podijelite svoje preusmjeravanje u izvor i cilj, pokrenite postupak pregleda pomoću alata za indeksiranje - a vi ste gotovi!

Savjet: isti postupak se može primijeniti i na prekidne interne veze. Naravno, idealno ne bi trebali proći kroz preusmjeravanja, ali nažalost to nije uvijek izvedivo. Sjeti se - preusmjeravanje je puno bolje od 404 Source .

December 22, 2017