Back to Question Center
0

Semalt Dionice 5 Savijeti za struganje podataka s web stranica

1 answers:
Podatci nisu uvijek u čitljivom formatu, ali postoje na Internetu.

Podaci nisu uvijek u čitljivom formatu, ali postoje na Internetu. Većina informacija dostupna je na različitim jezicima, što nam otežava razumijevanje i sve se ne može pristupiti u CSV ili nekom drugom formatu. U takvim okolnostima, bit će vam teško koristiti informacije ispravno. Također, ne možete ga kombinirati s skupovima podataka i samostalno istražiti. Stoga je brisanje podataka jedini način stvaranja kopija u čitljivim i dostupnim formatima.


1. Upotrebljavajte Google proračunske tablice i Google Chrome

Sigurno je reći kako Google Chrome i Google proračunske tablice pomažu pri struganju podataka u samo 5 minuta, a vi uopće ne morate unijeti kôd. Poznavanje izgleda vaše web stranice prvi je korak za struganje i korištenje podataka. Najlakši je način to učiniti pomoću naredbe ImportHTML u Google proračunskim tablicama. Djeluje poput magije i ogrebotina cijelu web stranicu bez ugrožavanja kvalitete. Također možete koristiti softver koji je Chrome prijateljski i dolazi s mnogo mogućnosti.

2. Koristite Scraperwiki za bolje rezultate

Ako želite ogrebotati složenu bazu podataka i nemate vještine programiranja, morate isprobati Scraperwiki za bolje rezultate. Pomaže u struganju različitih Wikipedia stranica i teških web stranica i preuzimanja cijele web stranice na vašem tvrdom disku u roku od nekoliko minuta. Ovaj je alat vrijedan ulaganja energije i vremena te osigurava najbolje i najtočnije rezultate. Scraperwiki ima različite funkcije, kao što možete napisati različite kodove, zatražiti od stručnjaka da pišu strugalice za vas i kontaktirati Scraperwiki zajednice za bolje rezultate.

3. Razumjeti strukturu strugala

Također je važno razumjeti strukturu strugala. Većina strugalica ugrožena je od 3 glavna dijela: red čekanja stranica za ekstrakt, područje za strukturirane podatke koji se spremaju, kao što je baza podataka i skidač ili parser koji pomaže dodati URL liniji.

4. Razumjeti važnost struganja:

Oplata je način izlučivanja podataka s različitih web stranica, PDF datoteka i drugih dokumenata, što je korisno i čitljivo za daljnju obradu. To je jedna od najkorisnijih i sveobuhvatnijih tehnika koje možete implementirati za prikupljanje i korištenje podataka. Najbolji dio je taj da ne morate imati programske vještine za struganje podataka ako koristite alate poput Kimono i uvoz. iO.

5. Saznajte kako se strugati:

Trebali biste saznati kako se strugati ako redovito izdvajate podatke s različitih web stranica. Osim toga, možete ga naučiti kada imate opterećenja informacija da biste se zapanjili i želite ga ponovno upotrijebiti na svojoj web-lokaciji. Ako primate upozorenja o e-poštom o zanimljivim proizvodima i uslugama, možda biste htjeli ostrugati i naučiti njegove osnove. Istina je da je struganje jednostavan zadatak koji zahtijeva nekoliko vještina programiranja. Neki alati za web-struganje ne zahtijevaju da naučite vještine programiranja i jezika, što znači da možete obavljati svoje zadatke bez ikakvog koda Source .

December 22, 2017