Back to Question Center
0

Kako poboljšati svoj Amazon SEO?

1 answers:

Prema statističkim podacima, više od 55% korisnika koji vole izvršiti kupnju putem interneta, okrenuti Amazon trgovinskoj platformi kako bi pronašli ono što im je potrebno. To je referentna točka za kupce u naše dane. Korisnici prvi provjeravaju ovu platformu zbog brojnih očitih razloga kao što je dobar ugled ove web stranice, mogućnost usporedbe cijena i pronalaženje najbolje cijene na webu, mogućnost čitanja povratnih informacija od kupaca itd.Štoviše, korisnici znaju da će u slučaju negativnog iskustva s ovom platformom dobiti punu naknadu. Sve te značajke čine Amazonu korisnim za kupce i prodavače. Zato, ako želite ciljati najveću količinu vaših potencijalnih kupaca, Amazon je najbolja platforma za te svrhe. Da biste maksimalno iskoristili svoj unos na ovoj trgovinskoj platformi, morat ćete provesti neke taktike optimizacije tražilice kako biste pokazali svoje proizvode i poslovanje.

Ovaj je članak osmišljen kako bi vam pomogao u poboljšanju vašeg Amazon Searchsa i učiniti vaše proizvode vidljivima na ovoj najvećoj online maloprodajnoj platformi.

Načelo proizvoda rangiranje na Amazonu

Postoji nekoliko bitnih čimbenika rangiranja koje trebate staviti u akciju kako biste poboljšali Amazon stranicu SEO. Ako želite izraditi dobro optimiziran popis proizvoda, morate znati koje se aspekte morate usredotočiti.

Prema algoritmu za rangiranje Amazon A9, potencijalni kupac vidi sljedeće podatke nakon upita za pretraživanje:

  • volumen klikova;
  • cijena proizvoda;
  • ciljane ključne riječi i oznake;
  • dostupnost proizvoda (trenutno dostupna ili na zalihama);
  • povijest prodaje;
  • recenzije kupaca.

Svi ovi aspekti mogu se podijeliti na faktore učinka i faktore relevantnosti. Prva skupina elemenata pokazuje ono što signali koje Amazon koristi za rangiranje proizvoda temelje se na tome koliko novaca oni će učiniti tako. Faktori relevantnosti relevantnost koju proizvod ima nakon pretraživanja korisnika.

Prvo razgovarajmo o faktorima rangiranja na temelju rezultata. Prije svega, to je stopa pretvorbe. Pretvorbe su očigledni faktori ranga Amazon. Možete upotrijebiti nekoliko učinkovitih taktika za prikazivanje vašeg proizvoda u Amazonu koji se dobro pretvaraju. Kada je riječ o dobivanju jasne slike o konverzijama, Amazon je prilično lukav. Možete promatrati različite mjerne podatke kao što su jedinice i sesije, ali ne i dovoljno podataka za upravljanje svim situacijama.

Razgovorni podaci možete pronaći tako da odete u Izvješća, zatim Izvješća o poslovanju, Detaljna prodaja stranice i konačno Promet. Ovdje morate provjeriti postotak sjednice jedinice ili drugim riječima broj sesija.

Da biste poboljšali svoje ljestvice u Amazonu, morat ćete prilagoditi postotak kutija za kupnju. Na primjer, vaše jedinice naručene po okviru za kupnju signalirat će Amazonu da pretvarate više.

Možete utjecati na rangiranje temeljeno na uspješnosti optimizacijom vaših slika i poboljšanjem cijena proizvoda.


Pogledajmo sada američke rangirane čimbenike koji se temelje na relevantnosti. Faktori relevantnosti odnose se na relevantnost upita za pretraživanje i informacije prikazane na stranici.

Da bi vaša stranica bila relevantnija za korisnički upit, trebate optimizirati naslov svojeg proizvoda. U svom naslovu i opisu trebate uključiti najrelevantnije i ciljane ključne riječi kako bi vaši potencijalni korisnici pronašli vaše proizvode na stranici. Osnovni elementi koje trebate uvrstiti u svoj naslov su brend proizvoda, kratki opis (boja, veličina, materijal, količina), linija proizvoda i za koje je ovaj proizvod dizajniran (djeca, odrasli itd Source .)

December 22, 2017