Back to Question Center
0

Kako dobro rangirati na Amazonu i postati uspješan prodavatelj tamo?

1 answers:
Neka se suočimo - ako želite shvatiti kako dobro rangirati na Amazonu kao stvarno uspješan prodavatelj, morate uzeti sljedeću izjavu zdravo za gotovo. Mislim da previše e-trgovina i članovi zajednice SEO (pa čak i veliki prodavači) često zanemaruju veliku priliku - usredotočujući se samo na Google tražilicu. Naravno, to je svjetski div za traženje. No, stvar je da, ako prodajete na Amazonu, ovaj prepun mrežnog tržišta trebao bi biti važniji za vas, a ne bilo što drugo. Zašto? Uglavnom jer kada je riječ o upravo traženju proizvoda na prodaju, Amazon ima nešto više od tri puta više opsega pretraživanja. Impresivan, zar ne? Dakle, u nastavku ću podijeliti komad praktičnog znanja da biste znali kako dobro rangirati na Amazonu da biste konačno postali stvarno uspješni prodavač maloprodaje koji prodaje tamo. Prije svega, pogledajmo ključne razlike između rangiranja na glavnim pretraživačima (kao što je i Google), kao što je Google, i kako dobro rangirati na Amazonu - uzet na ljestvici. Prije svega, ključna točka raznolikosti između Googlea i Amazona je da je glavna tražilica osmišljena uglavnom za prodaju oglasa - dajući vam brze odgovore i čineći ga razumnim da biste se vratili za ponovljeno pretraživanje kako biste izvršili više pretraživanja i naposljetku - davali više klikova na oglase. Kao rezultat toga, Googleovi mjerni podaci o uspjehu uglavnom se okreću oko prosječnog vremena po posjetu korisnika, kao i klikovni postotak. Istovremeno, Amazon se više fokusira na davanje više prihoda ili bruto marže izmjerene po svakom zahtjevu kupca za određenim proizvodom koji se prodaje tamo. To znači da će vjerojatnije da će Amazon preurediti rezultate pretraživanja tako da se više potencijalnih klijenata uspješno pretvori u stvarne kupce. Zato, ako želite znati prodati više na Amazonu, trebate se usredotočiti na poboljšanje konverzije, prije svega. Jednostavno zato što s gledišta algoritma rangiranja A9 pretraživanja, što više pretvorbi znači pružiti više novca na poslovnu platformu Amazon ecommerce. Amazon čimbenici učinka i važnosti

Najčešće, glavni čimbenici na Amazoni su podijeljeni u dvije različite kategorije - čimbenike uspješnosti i čimbenike relevantnost. A ovdje napokon dolazimo do točke - trebali biste napraviti jasnu razliku između tih dvaju čimbenika kako biste shvatili kako se dobro rangirati na Amazonu. Evo ih. Čimbenici uspješnosti - sve o glavnim čimbenicima izvedbe (samo stopa pretvorbe, cijena proizvoda i slike) zapravo nije previše komplicirana. Jednostavno rečeno, svaki od tih čimbenika će dati snažan signal Amazonu da vaš proizvod ima veću vjerojatnost da će dobro prodati, kada se dobro rangira.

  • Relevantni čimbenici - ova kategorija označava glavna polja unosa vaše stranice proizvoda koju koristi A9 kako bi utvrdio je li vaš proizvod uistinu relevantan za pretraživanje korisnika. Ovdje su glavni elementi vašeg unosa koji su prepoznati kao primarni čimbenici relevantnosti: naslov proizvoda, robna marka, popis točaka s grafičkim oznakama, opis proizvoda, uvjeti pretraživanja natrag, ime prodavatelja, postavljanje, dnevni proces, polja filtra, ocjene korisnika kao kao i ukupni poredak prodaje Source .
  • December 22, 2017