Back to Question Center
0

BeautifulSoup za zgrabite sadržaj web stranice u pet minuta - Semalt Expert

1 answers:

Lijepa juha je Python paket koji se koristi za parsiranje XML i HTML dokumenata. Ona stvara stabla za analizu web stranica i dostupna je za Python 2 i Python 3. Ako imate web stranicu koja se ne može pravilno strugati, možete koristiti različite okvire BeautifulSoup. Izdvajani podaci bit će sveobuhvatni, čitljivi i skalabilni koji sadrže puno ključnih riječi s kratkim repom i dugim repom.

Baš kao i BeautifulSoup, lxml se može integrirati s HTML-om. parser modul povoljno. Jedna od najpoželjnijih značajki ovog programskog jezika je da ona osigurava zaštitu od neželjene pošte i bolje rezultate za podatke u realnom vremenu. I lxml i BeautifulSoup su jednostavni za učenje i pružaju tri glavne funkcije: oblikovanje, raščlanjivanje i pretvorba stabla. U ovom vodiču ćemo vas naučiti kako koristiti BeautifulSoup kako biste zgrabili tekst različitih web stranica.

Instalacija

Prvi korak je instalacija BeautifulSoup 4 pomoću pip. Ovaj paket radi i na Pythonu 2 i 3. BeautifulSoup je pakiran kao Python 2 kod; a kada ga koristimo s Pythonom 3, automatski se ažurira na najnoviju verziju, ali kôd se ne ažurira ako ne instalirate cijeli Python paket. Instalacija parsera

Možete instalirati odgovarajući parser, kao što su html5lib, lxml i html. rastavljač. Ako ste instalirali pip, morat ćete uvesti iz bs4. Ako preuzmete izvor, morat ćete uvesti iz biblioteke Python. Imajte na umu da lxml parser dolazi u dvije različite verzije: XML parser i HTML parser. HTML parser ne funkcionira ispravno sa starim verzijama Python; pa možete instalirati XML parser ako HTML parser prestane reagirati ili se ne instalira ispravno. Parser lxml relativno je brz i pouzdan i daje točne rezultate.

Koristite BeautifulSoup za pristup komentarima

Uz BeautifulSoup možete dobiti pristup komentarima željene web stranice. Komentari se obično pohranjuju u odjeljku Objašnjenje predmeta i služe za ispravno prikazivanje sadržaja web stranice.

Naslovi, veze i naslovi

Možete jednostavno izdvojiti naslove stranica, veze i naslove sa BeautifulSoup. Jednostavno morate označiti stranicu s određenim kodom. Nakon što se dobije oznaka, možete iscrpiti podatke iz naslova i podnaslova.

Kretanje DOM-om

Može se kretati po DOM stabala pomoću BeautifulSoup. Lanciranje oznaka pomoći će nam da izdvojimo podatke za SEO svrhe.

Zaključak:

Nakon dovršetka gore opisanih koraka, moći ćete jednostavno zgrabiti tekst web stranice. Cijeli proces neće trajati više od pet minuta i obećava kvalitetne rezultate. Ako želite izdvojiti podatke iz HTML dokumenata ili PDF datoteka, ni BeautifulSoup niti Python neće vam pomoći. U takvim okolnostima, trebali biste pokušati HTML struganje i analizirati svoje web dokumente lako. Trebali biste u potpunosti iskoristiti prednosti BeautifulSoupovih značajki kako bi se oštetili podaci za SEO svrhe. Čak i ako volimo lxml HTML parsere, još uvijek možemo iskoristiti BeautifulSoup sustav podrške i mogu dobiti kvalitetne rezultate u roku od nekoliko minuta Source .

December 22, 2017