Back to Question Center
0

Mogu li povećati svoj američki poredak prodaje s optimizacijom ključnih riječi za backend?

1 answers:

Kratak odgovor je da, moguće je povećati prodajni rang Amazon s optimizacijom ključnih riječi u pozadini. Naravno, kada je riješen na pravi način. Zato ispod ja ću dijeliti neka tehnološka znanja potrebna za mjerljivo povećanje vašeg prodajnog ranga u Amazonu - izravno putem upotrebe glavnih ciljanih ključnih riječi u posebno prilagođenom odjeljku za pozadinu na Amazon stranici proizvoda pod nazivom "pojmovi za pretraživanje. "Na taj ćete način moći dobiti veći dio kolača, u usporedbi s onima koje su vam previše lijeni protivnici zanemarili tu zbiljsku zlato priliku za povećanje potencijala prodajnih mjesta u Amazonu - gotovo ni u kojem trenutku, intenzivna djela. Dakle, u nastavku ću vam pokazati kako strukturirati i optimizirati unos Amazonu prema odjeljku ključne riječi za pozadinu. Jeste li znali da postoji određeni skup pravila postavljenih od Amazon - upravo za dio vašeg popisa proizvoda za unos proizvoda? Imajte sve na mjestu po sljedećem, a postojat će još jedan prilično dobar razlog da A9 poveća vašu prodajnu poziciju Amazon.

  • Trebali biste koristiti samo razmake kako biste odvojili odreĎenu ključnu riječ u odjeljku za pozadinu. Mislim da bilo koji drugi simboli poput zareza ili točaka nije dopušten tamo.
  • Svaka ključna riječ ili izraz za pretraživanje s dugim repom trebaju biti oblikovani u jasnom, logičnom redoslijedu tako da se prikazuju na potpuno čitljiv način. Na primjer, dok je jasan izraz "veliki crveni tepih" dobro, ništa poput "crvenog velikog tepiha" nikada neće biti dobro za vaš unos proizvoda.
  • Slobodno možete koristiti pravu kraticu (na primjer, imena knjiga, filmova itd. ), kao i sve druge opće prihvaćene alternative.

Što bi trebalo izbjegavati

  • Moglo bi se činiti kao da nije pametan, ali nemojte imati nikakve irelevantne, netočne ili otvoreno obmanjujuće informacije dio odjeljka za unos nazad "ključnih pojmova. "Mislim da ne biste smjeli postavljati unos proizvoda u netočnu kategoriju stavki, upotrijebiti neprikladan tekst (izvan konteksta), pogrešan spol i tako dalje. Upotreba UPC-ova, stavki ASIN-ovi, nazivi proizvoda ili bilo koji drugi identifikator stavke vrlo je nepoželjni da bi se vidjeli ključne riječi vašeg backend-a.
  • Stvaranje bilo kakvog pretjerano dugog sadržaja učinit će vam više zla, umjesto da povećate svoj prodajni čin.
  • Ne preporučuje se upotreba subjektivnih riječi poput "nevjerojatne kvalitete" ili bilo koje druge otvoreno promotivne riječi i izraze poput "najboljeg posla", "niska cijena". Isto se radi o bilo kakvim izjavama ovisnim o vremenu, kao što su "na prodaju", "dostupni novi proizvod", "ograničeni zaliha" itd.
  • Zabranjene su svakoj uvredljivoj poruci ili izričito izrazitoj prirodi. Svrsna uporaba bilo kojeg pogrešnog naziva proizvoda je i ništa drugo doista loša ideja (čak i ako su ove pogrešno napisane riječi ili izrazi izrazito konkurentne ključne riječi).
  • Uključujući bilo kakve varijacije pravopisa, kao što su pojedinačni / množinski oblici ili različiti načini kapitalizacije, nikada se neće računati za vašu prednost Source .
December 22, 2017