Back to Question Center
0

Je li razumno zaposliti Amazon prodajnog savjetnika?

1 answers:

Online trgovci koji imaju iskustva u poslovanju s e-trgovinom često se suočavaju s problemima pri pokretanju proizvoda na Amazonu. Kao što znate, teorija se razlikuje od prakse. Zato obično nije dovoljno proučiti teoriju iz Amazonovih vodiča i vodiča. Trebate nekoga tko zna kako sustav rangiranja Amazon radi s iskustvom iz prve ruke. Zato je razumno potražiti neku stručnu savjetodavnu službu.

Primarni razlozi zbog kojih američki trgovci traže savjetnike za prodaju uključuju:

  • prodavači ne žele ostaviti svoj novac na stolu zbog niskog postotka prometa koji dolaze u njihovu popis;
  • trgovci nemaju postojeća prisutnost na Amazonu i žele učiniti svoje proizvode vidljivima potencijalnim kupcima;
  • ako već postoje na Amazonovim proizvodima prodaju druge tvrtke i prodavači;
  • kada trgovci shvate da oni ne obavljaju onako kako bi mogli biti.

Sva ta pitanja mogu se riješiti. Međutim, trebate provesti neko vrijeme na istraživanje i analizu vašeg sadašnjih američkih ljestvica. Tada morate izgraditi marketinšku kampanju korak po korak, provodeći brojne alate i trikove za optimizaciju. To zahtijeva neko specijalizirano znanje i iskustvo.

Postoje različiti pro i kontra upravljanje vašim Amazon kanalima. Međutim, svi dolaze do istih dvaju načela poslovanja - vremena i novca. Trebate provesti više vremena na vlastitoj izgradnji marketinške kampanje. Onda mislite koliko novca možete napraviti s dobro optimiziranim popisom Amazon. Međutim, još uvijek morate izračunati koliko novca možete izgubiti zbog vremena koje bacate implementirajući sve strategije optimizacije na vašu tvrtku tvrtke Amazon. Ne postoji sredina između vremena i novca kada je u pitanju razvoj poslovanja. Zato većina tvrtki odlučuje se oslanjati na profesionalne prodajne savjetnike tvrtke Amazon kako bi uštedio vrijeme i novac.

U ovom ćemo članku razgovarati o glavnim razlozima zašto je bolje surađivati ​​s Amazon prodajnom savjetnikom od upravljanja vlastitim poslovanjem.

Postoje brojni procesi, predlošci i pojedinačni pristupi koji se mogu povezati sa stručnim prodavačem u SAD-u. profesionalni konzalting timovi koriste kako bi klijentima pokrenuli i optimizirali svoje proizvode na Amazonu. Većina tih postupaka nikad prije nije bilo raspravljano. Dakle, nećete moći pronaći nikakve informacije vezane uz njega na internetu. Mnoge od tih metoda obavljaju se samo jednom tijekom postupka optimizacije, ili u slučaju kada nešto pođe krivo. Ne morate ući u pojedinosti o svakom pristupu jer će sve biti učinjeno za vas. Vaši prodajni konzultanti će upravljati svim ručkovima i otkloniti poteškoće s postojećim problemima kao što su kapljice rangiranja, problemi kupaca, ispunjenje i sl.Oni će iskoristiti sve moguće prilike i riješiti probleme u pupoljci.

Profesionalni američki prodajni konzultanti pružit će vam pristup najboljim praksama i učinkovitim alatima

Trgovci koji samostalno upravljaju Amazonovim računima, obično nemaju vremena za istraživanje i razvoj poslovanja jer su oni uključivanje u sve dnevne rutinske aktivnosti kao što su rukovanje isporukama, usluge korisničke podrške i upravljanje ostalim svojstvima robne marke. Dakle, moglo bi biti izazovno ostati u tijeku sa svim tržišnim novostima i razvojem industrije. Dakle, trebate osobu koja kontinuirano nadgleda tržište Amazona i zna sve značajke pretraživanja i PPC algoritma, mogućnosti platforme i tako dalje. Amazon prodajni savjetnik pomoći će vam da prilagodite svoje poslovanje svim tim poslovnim novostima e-trgovine i zaštitite svoje poslovanje od gubitaka i rangiranih kapi. Štoviše, stručnjak tvrtke Amazon može prepoznati kako bi te promjene mogle pomoći vašoj tvrtki. Amazon prodajni stručnjak će vam pomoći da obrađujete svoj poslovni račun Amazon i daje vam vremena da se usredotočite na primarne poslovne aspekte i proizvodne probleme.

Većina poduzeća, posebno one velike, koriste Amazon kao dodatno tržište za prodaju svojih stvari. Dakle, više se usredotočuju na proizvodna pitanja i primarne tržnice poput vlastitog web izvora ili izvanmrežne trgovine. Teško je upravljati i razvijati mnogo različitih prodajnih, distribucijskih i marketinških kanala odjednom. Međutim, trebali ste shvatiti da pokretanje tvrtke na Amazonu traži vrijeme i ulaganja, ponekad čak i više nego što je potrebno ulagati prilikom pokretanja izvanmrežnog poslovanja.

Uspješne tvrtke nikad se ne odmaraju na laurela kada je u pitanju razvoj poslovanja. Uvijek postoje neke nove značajke koje treba isprobati, nova poboljšanja koja će se provesti, neke nove inačice za pokretanje i trendovi koje treba razmotriti. Dobar posao ne može ni zaustaviti na trenutak jer može dovesti do gubitka novca. Oni su uvijek na putu da pronađu nove pristupe kako bi smanjili troškove i povećali dobit. Razvoj poslovanja najučinkovitiji je način smanjivanja troškova i ciljanja više potencijalnih kupaca. Dakle, dalekovidni trgovci trebali bi mudro raspodijeliti svoje vrijeme i resurse.

Trebate posvetiti više vremena strateškim poslovima i razvoju proizvoda nego na proizvodima hraniti se i čitati najnovije Amazonove strategije. Pomoću stručnih prodajnih savjetodavnih usluga tvrtke Amazon možete se usredotočiti na primarne i bitne stvari, dok će druge aspekte upravljati stručnjaci. Zaključne misli

Ukratko, sve što sam prethodno spomenuo, mogu reći da je razumno i ekonomično zaposliti Amazon prodajnu mrežu

savjetnik, posebno ako prodajete svoje proizvode na nekoliko tržnica. Bez obzira hoćete li poboljšati svoj popis Amazon ili prilagoditi oglašavačku kampanju "plati po kliku", dobit ćete više suradnjom s iskusnim stručnjacima, nego sami raditi. Štoviše, moći ćete osloboditi vrijeme za razvoj i poboljšanje vašeg poslovanja Source .

December 22, 2017