Back to Question Center
0

Koji su faktori algoritam za rangiranje proizvoda tvrtke Amazon uglavnom klađenje na?

1 answers:


Slično kao kod Googlea, algoritam za rangiranje proizvoda u Amazonu ima puno vlastitih nijansi. Da ne spominjem zagonetku koja okružuje dio njegovih ponekad previše zamućenih faktora ranga. Ali danas ću ukloniti sve povezane nerazumijevanja tako da ćete točno znati što treba učiniti kako bi dobro rangirali u Amazonovim proizvodima SERPs.

Činjenice o proizvodu u Amazonu

Već je poznato da glavne tražilice poput Googlea koriste vanjski čimbenik za određivanje pozicije rangiranja pretraživanja za svaku stranicu indeksiran na internetu. Među ostalima, Googleov algoritam za rangiranje na pretraživanju fokusira se uglavnom na profil veze web stranice, prisutnost društvenih medija, autoritet web mjesta / domena itd.Istovremeno, međutim, algoritam za rangiranje proizvoda tvrtke Amazon upotrebljava samo interne faktore bez elemenata SEO-a koji se uzimaju u obzir. Zato Amazon gleda čisto interne faktore, kao što su stvarna prodaja, naslov proizvoda, pravilna upotreba ključnih riječi i kombinacija dugih repova (najčešće u polju pozadine), dostupnost proizvoda, zadovoljstvo kupaca, konkurentnost cijena, ocjene kupaca , itd. Ali kako razumjeti na koji način Amazon zapravo rangira proizvode kako bi vaše one biti navedeni na prvoj stranici, nakon svega? Postoji opće prihvaćeni pristup konverziji na rangiranje proizvoda Amazon, a ispod toga brzo se pokrećem kroz kratki niz svojih glavnih elemenata.

Pristup temeljen na konverziji

Za razliku od Googlea koji ima više od 200 faktora rangiranja, algoritam za rangiranje proizvoda tvrtke Amazon nije tako sofisticiran. U stvari, sve je vrlo jednostavno - što više ljudi klikne za kupiti, veći će vaš popis proizvoda biti rangiran na Amazonu. Stvar je u tome što Amazon samo želi napraviti više prodaje. Dakle, kada se vaš proizvod dobro pretvara, prirodno će biti na isti način. To je to! Ponovno, s obzirom na to da Amazon u konačnici traži više prodaje, što uspješnije prodajete ponude koje ste isporučili, to će viši vaš napredni napredak. To znači da one stavke koje su dobro prodane dosljedno su rangirane na vrhu SERPs tamo. I oni ne moraju nužno biti dobro optimizirani ili ocijenjeni u isto vrijeme. Napominjemo, međutim, da algoritam za rangiranje proizvoda tvrtke Amazon uzima u obzir ne samo svoje nedavne rezultate prodaje, već i ukupnu povijest prodaje koju ste dobili od vašeg prvog uspješnog dovršetka prodaje.

Neka se suočimo - rang više osobito one proizvode koji imaju više prodaje ima smisla (barem s gledišta ovog online tržišta). I to je gotovo praktično bilo koji posao koji možemo zamisliti, zar ne? Iako, to ima određeni nedostatak Amazon prodavača. Mislim da je ova situacija vrlo slična onima s web stranicama koje imaju više prometa. Jednostavno rečeno, brže se vaš proizvod prodaje putem najnovijih vremenskih okvira (prodajna aktivnost), bolju i bržu promociju rangiranja koju ćete imati. Kao rezultat toga, može postati stvarno izazov za pokretanje nove linije proizvoda ili preživljavanje na Amazonu kao početnik prodavača. Zato ponekad počevši od Amazonovih sponzoriranih proizvoda ili oglasa PPC-a postaje jedini način da se to prekine, to bi bio "rangni jaz" i imao je koristan start s brzom prodajom brzine Source .

December 22, 2017