Back to Question Center
0

Koja je razlika između Amazon UK Vendor Central i Amazon UK Sales Central?

1 answers:

Pitanje koje često čujemo od naših klijenata zvuči kao "Koja je razlika između dobavljača Amazon i Sales Central?" Ovo je dosta kontroverzno pitanje koje zahtijeva detaljnu analizu oba alata. U ovom članku pokušat ćemo utvrditi koje pogodnosti možete dobiti pomoću ovih marketinških alata u Amazonu i kako oni mogu utjecati na razvoj vašeg poslovanja.

Na ovoj temi možete naći mnogo članaka i rasprava. Međutim, ono što je nekad bilo jasno postalo je sve složenije zbog posljednjih promjena u Amazon Brand Registry. Trenutačno sustav za rangiranje u Amazonu uzima u obzir dodatne značajke, pravila, pristojbe i ograničenja.

Dakle, osjećamo veliku potrebu za raspravom o razlici između središnje američke prodavače u Velikoj Britaniji i središnje prodaje nakon posljednjih ažuriranja i novosti algoritma za rangiranje.

Ovaj će članak biti koristan za one koji imaju ugovorene kupce o prodaji putem Službe dobavljača ili onima koji žele prebaciti s prodavatelja centralno na centralni dobavljač ili na red. Pa idemo dalje.

Što je Amazonov dobavljač?

Amazon dobavljač Central je Amazonov online sučelje koje koriste proizvođači i dobavljači. Ako prodajete svoje stvari kroz ovaj Amazon program, vi ste prodavač prve strane. To znači da niste zainteresirani za dostavu pada, prodaje se u rasutom stanju. Ovaj program je najbolji za velike proizvođače koji imaju svoje tvornice. Možete biti registrirani na prodavaču Amazon Central samo po pozivu. Ako na stranici proizvoda vidite izraz "Brodovi s prodajom tvrtke Amazon.com", to znači da je sudionik Amazonovog dobavljača.

Prema ovom programu, Amazon upravlja svim vašim narudžbama i isporučuje ih raznim skladištima diljem zemlje. Štoviše, Amazon drži robu i ispunjava pojedinačne zapovijedi. Prednosti Amazonovog dobavljača Central

Među prednostima središnjeg programa dobavljača tvrtke Amazon, možemo nabrojiti jednostavnost, poznavanje i zaštitu. Zato neka nam razgovaramo o detaljima ovih značajki.

Kada govorim o jednostavnosti, mislim da Amazon čini sve za vas. Sve što trebate učiniti je prodati velike narudžbe Amazonu i brodski inventar u skladišta..Amazon obrađuje sva ispunjenja i vraća se.

Druga prednost je poznavanje i jednostavnost. Amazon koristi jednostavan jednostavan model na veliko, prema kojem možete unaprijed dogovoriti uvjete. Štoviše, prema ovom programu, Amazon posjeduje vaše stvari i čini sve najbolje prodati ga više od proizvoda bilo kojeg prodavača treće strane s kojima Amazon mora dijeliti svoj prihod.

Dakle, budući da Amazon slijedi svoje interese, sudionici programa Amazon Vendor Central primaju brojne pogodnosti kao što su:

 • Amazonov algoritam nagrađuje vlastite proizvode;
 • "Prijevoz i prodaja Amazon.com" nadahnjuje povjerenje korisnika i vjerodostojnost;
 • Amazon Prime licence (inventar se uvijek isporučuje na vrijeme, a Amazon preuzima sve usluge kupcima i naknade);
 • Amazon proizvodi obično dobivaju kutija za kupnju iz razumljivih razloga;
 • Amazon vam pruža visoku zaštitu jer ste sada poslovni partneri. Osim toga, koristeći ovaj program, dobivate pristup uslugama Amazon Marketing Services (AMS) i ostalim mogućnostima premium marketinga koji nisu dostupni u bilo kojem drugom prodajnom programu. Dobit ćete priliku za upotrebu Amazon programa + sadržaja i Amazon Vine. Ti će vam alati pomoći da povećate prodaju do 10% i proširite svoju svijest o robnoj marki.

  slabe točke Amazon Vendor Central

  Najveći minus ovog programa su niske marže. Morate platiti ogromne naknade za usluge Amazon, tako da je vaša dobit po prvi put manja od vaših potrošača. Štoviše, imate kontrolu nad maloprodajnom cijenom i ne možete postaviti minimalne troškove.

  Još jedna negativna strana je da imate ograničeno geografsko tržište. Sve vaše prodajne aktivnosti mogu se temeljiti samo na Amazon.com. Ako želite prodavati svoje stvari na drugim Amazon poddomene, morat ćete izraditi dodatne centralne račune dobavljača.

  Prema ovom programu Amazon, ne možete kontrolirati veličinu oglasnog prostora. To znači da ne možete imati koristi od povećane potražnje za svojim stvarima i obrnuto, ako se vaši proizvodi ne kreću dovoljno brzo, Amazon vas može naplatiti za skladištenje (više vremena ne možete ga prodati, veći iznos koji ćete platiti) ,

  Još jedna slaba točka ovog programa je sporo plaćanje. Plaćanje možete dobiti u roku od 60 dana. Ako želiš dobiti malo brže, f.i 30 dana, morat ćete platiti 2% naknade. Štoviše, postoje mnoge druge povezane naknade kao što su fondovi za razvoj tržišta i naknade za pakiranje.

  Za razliku od prodavača Amazon Central, Centralni dobavljač ne pruža nikakve analitičke i istraživačke funkcije..Središnja analitika dobavljača ograničena je i ne prikazuje punu sliku vaše prisutnosti na tržištu. Štoviše, možete provjeriti sve podatke koji se tiču ​​vaših kupaca. Zabranjeno je kontaktirati svoje kupce. Sva pitanja kupaca riješena su Amazonovom službom za korisnike.

  Da zaključimo sve što smo već spomenuli, želim reći da je dobavljač Central može zadovoljiti vaše poslovne potrebe ako ste istaknuti proizvođač koji traži još jedno tržište. U takvim okolnostima dobit ćete veliku priliku da proširite svoju svijest o robnoj marki i poboljšate izloženost vašim proizvodima, kao i zaradite priliku da se usredotočite na proizvodnju, inovacije i samoobnavljanje. Koristeći ovaj program ne morate brinuti o isporukama, korisničkoj podršci i drugim servisima koji trebaju vremena, a trebat ćete napraviti i kao treće strane.

  Što je Amazon Central prodavača?

  Amazon Amazon prodavač je online alat dizajniran od strane Amazon s ciljem da pomogne on-line trgovcima na tržištu i prodaju svoje stvari izravno na Amazon potrošače. Općenito govoreći, Amazon Central prodavač koristi se za pomoć trećim stranama, a prodavači na tržištu povećavaju svoje ljestvice i prihode.

  Koristeći Amazon Central prodavač, imate dvije opcije za narudžbe za ispunjavanje koje primite od svojih kupaca. Možete se nositi s dostave i korisničke usluge sami ili se u potpunosti oslanjati na Amazon u tom pogledu. U ovom slučaju, Amazon će to riješiti za vas tako što ćete upisivati ​​svoje proizvode u program Amway ispunjen. Drugi uobičajeni uzrok upotrebe usluge Amazon Seller Central je mogućnost nadzora nad porukama vaših proizvoda s ciljem sprječavanja maloprodaje vaših stvari od strane drugih nepoznatih prodavača trećih strana. Ojačava Amazon Amazon

  Prema ovom programu, prodajete pojedinačne jedinice pojedinačnim Amazon kupcima putem jedinstvenog tržišta. Zato možemo reći da je ovaj program odličan za online trgovce trećih strana koji se ne osjećaju zainteresirani za veleprodajni marketing. To je fleksibilan i korisnik-prijazan program koji trgovcima pruža puno kontrolnih funkcija. Otvoren je za sve trgovce u Amazonu, tako da ne trebate pozivnice.

  Postoje dvije opcije koje možete odabrati pomoću ovog programa Amazon:

  • Pojedinačni plan prodaje
  • )

   Prema ovom planu, ne morate platiti nikakve naknade za pretplatu. Međutim, svaki put kad prodajete proizvod, morate platiti $ 0.99 naknadu za Amazon..Uzevši u obzir broj funkcija koje primate za ovaj novac, ova cijena čini se razumnom.

   • Profesionalni prodajni plan

   Upotrebom ovog plana morate platiti mjesečnu pretplatu. Trošak je 39,99 dolara mjesečno i ne zahtijeva naknadu po stavki.

   Koristeći ASC, dobivate veće margine i potpunu kontrolu prema cijenama. Ne morate platiti nikakve naknade kao što to čine veletrgovci, tako da napravite i zadržite više po svakoj kupljenoj stavci.

   Vrijedno je spomenuti da je Amazon Seller Central u kombinaciji s programom Amazon FBA. To znači da možete odlučiti za Amazon inventar skladišta, ispuniti narudžbe, i osobno obraditi usluge kupcima i vraća.

   Još jedna prednost je da plaćanja možete dobiti u kratkom razdoblju (do slabe).

   ASC može poslužiti kao alat za analitiku i izvješćivanje, koji vam redovito pruža relevantne podatke o izvješćivanju. Štoviše, možete pristupiti demografskim podacima o svojim klijentima i kontaktirati ih kako biste riješili sve probleme. Međutim, koristeći ovaj program Amazon, imate kontrolu ne samo prema vašim korisničkim podacima, već i pod vašim oglasnim prostorom. To znači da se možete lako sjetiti svog inventara iz Amazona ako je morate dopustiti drugdje. Nedostaci Amazon Amazona

   Prije svega, vrijedi reći da ovaj program nije besplatan i može se činiti skupo za male tvrtke. Štoviše, i individualni i stručni planovi zahtijevaju dodatne naknade koje varijable za različite tržišne niše i kategorije.

   Druga negativna strana ovog programa je da, ako vaš sudionik Amazonovog proizvoda ispunjava, možete platiti pristojbe za čuvanje u pohrani. To može biti problem za dobavljače tvrtke Amazon čije su stavke predugo.

   Međutim, najveći problem s mojim umom je velika konkurentnost na tržištu. Svatko može postati prodavač treće strane tvrtke Amazon, a svaki dan njihova količina raste. Ako se vaši proizvodi temelje na konkurentnoj tržišnoj niši, trošiti ćete mnogo vremena na ratove cijena i smanjiti svoje proizvode. Štoviše, Amazon također može prodavati iste proizvode kao što ste ih prodali, postajući vaš TOP tržišni konkurent kojeg nikada nećete moći nadmudriti Source .

December 13, 2017